«Δεν υπάρχει σχέδιο για μετανάστες...να έρθει,ξανά, ο Μουζάλας!»

2:59 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016
02:08 μ.μ. - Παρ, 19/59/2016
Image: «Δεν υπάρχει σχέδιο για μετανάστες...να έρθει,ξανά, ο Μουζάλας!»

Σε εξέλιξη η σύσκεψη της ΠΕΔ Κρήτης - Τι είπαν οι βουλευτές και ο Περιφερειάρχης

Δεν πέφτει ... "καρφίτσα" στη Λότζια, όπου ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι η νέα σύσκεψη της ΠΕΔ Κρήτης για το "καυτό" ζήτημα του προσφυγικού  με τη διάσταση της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας και στην Κρήτη.
 
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε στο χρονικό της συζήτησης για το προσφυγικό και στην απόφαση της ολομέλειας της ΠΕΔ στο Οροπέδιο Λασιθίου. Ο ίδιος τόνισε πως ουδέποτε είχε την παραμικρή επαφή με τον κ. Μουζάλα ή άλλο κυβερνητικό παράγοντα.
 
"Έπρεπε να είναι εδώ ο Μουζάλας. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει να έχουμε σοβαρή αντιπολίτευση στο θέμα αυτό. Όλοι που θα έλθουν πρέπει να είναι τακτοποιημένοι.", τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατά την διάρκεια της σύσκεψης.
 
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως "δυστυχώς δεν υπάρχει ολοκληρωμένος κυβερνητικός σχεδιασμός για να τεθούν όλα που μας απασχολούν".
 
Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο Νότης Μαριάς επιμένοντας πως ισχύει το Δουβλίνο 3 ενώ αποκάλυψε πως η Κομισιόν  προγραμματίζει την ίδρυση τμήματος περιφερειακού ασύλου στην Κρήτη για τις επαναπροωθήσεις. 
 
Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης κινήθηκε στην κεντρική γραμμή της ΝΔ και χαρακτήρισε τον κ. Μουζάλα τραγική φιγούρα υπουργού που διαχειρίζεται το πρόβλημα με τραγικό τρόπο.
 
Λόγο για λαϊκισμό έκανε ο Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος μάλιστα διερωτήθηκε προς τι όλος αυτός ο θόρυβος για τον κ. Μουζάλα ενώ τόνισε πως και η δημαγωγία έχει όριο.
 
Αχταρμά χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης σε σχέση με το μεταναστευτικό ο Βασίλης Κεγκέρογλου. "Καλή η αλληλοενημέρωση αλλά χωρίς κυβερνητικό σχέδιο δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις", σημείωσε.
 
Να καταδικαστούν οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων και του ΝΑΤΟ που μακελεύουν τους λαούς, ζήτησε ο Μανώλης Συντιχάκης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. "Τώρα έπιασε τους μεγαλοξενοδόχους ο πόνος για το προσφυγικό; Την ώρα που έχουν μετατρέψει τα ξενοδοχεία τους για τους εργαζόμενους σε σύγχρονα Νταχάου;" διερωτήθηκε. 


 
Ανησυχία  για δύο ζητήματα εξέφρασε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.
 
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην " ανύπαρκτη χρηματοδότηση των δομών" αλλά και στο βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν οι δήμοι.
 
Ακόμα, προβληματισμό εξέφρασε για τον αριθμό των προσφύγων κρίνοντας από αυτό που συμβαίνει σε άλλα hot spot που είναι για 6.000 και φιλοξενούν 10.000.
 
"Σαφώς η Κρήτη δεν πρέπει να εξαιρεθεί όμως πρέπει να υπάρχει συνολικός σχεδιασμός", είπε ο Σπύρος Δανέλλης κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης στη διαχείριση του θέματος."Είναι η Κρήτη μια ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποτελέσει ένα πιλοτικό σχεδιασμό για τον τρόπο που μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό και να εξιλεωθεί για τους λάθος χειρισμούς της", πρόσθεσε.