Δεν πήραν ούτε ένα ευρώ - Μεγάλες αδικίες στις κορωνοενισχύσεις κηπευτικών

8:34 π.μ. - Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020
08:12 π.μ. - Δευ, 28/34/2020
Image: Δεν πήραν ούτε ένα ευρώ - Μεγάλες αδικίες στις κορωνοενισχύσεις κηπευτικών

Να ανοίξει η πλατφόρμα ενστάσεων – Καμία απάντηση στο αίτημα για τηλεδιάσκεψη με Βορίδη

Μπορεί να ήρθε η ώρα των κορωνοενισχύσεων για τους παραγωγούς κηπευτικών, τομάτα , μελιτζάνα αγγούρι, ωστόσο κάποιοι αγρότες παρόλο που είχαν καλλιεργήσει τα παραπάνω προϊόντα δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ. Ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γαϊτάνης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι είχαν πει εξ αρχής ότι θα υπάρξουν αδικίες ως προς τις κορωνοενισχύσεις και αυτό φάνηκε στην πράξη. Το ζήτημα είναι εάν θα δοθεί η δυνατότητα των ενστάσεων προκειμένου έστω και κάποιες αδικίες να αρθούν. Η πλατφόρμα των ενστάσεων δεν έχει ανοίξει οπότε πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση. Έρχεται όμως να αναδειχθεί το θέμα σχετικά με το πως γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ και εδώ φαίνεται ότι οι παραγωγοί έχουν ανάγκη από ενημέρωση. Σε αυτό θα επιδιώξουν να συμβάλλουν και ως σύλλογος αλλά θα πρέπει και οι φορείς που αναλαμβάνουν να κάνουν τις δηλώσεις των παραγωγών να τους ενημερώνουν. Επιπλέον όπως είπε ο κ. Γαϊτάνης ζητάνε μια δεύτερη ενίσχυση μέσα στο 2021 για όλα τα προϊόντα. Εδώ και μέρες έχει ζητηθεί για όλα αυτά τα θέματα καθώς και για άλλα όπως μείωση φορολογίας , ελληνοποιήσεις κλπ, μια τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό κ. Βορίδη όμως δεν έχει υπάρξει ακόμη ανταπόκριση στο αίτημα. 

Οι δράσεις του Συλλόγου τις τελευταίες 4 εβδομάδες

Ενημερώνουμε τον παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής ότι ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, για το χρονικό διάστημα από 16.11.2020 έως 15.12.2020 (Ε47-Ε50) ασχολήθηκε με τα εξής θέματα:

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον επικεφαλή Δημοτικής Παράταξης Δήμου Ιεράπετρας κ. Πανταζή Αργύρη για ενημέρωση σχετικά με αγροτικά θέματα προς την Κ.Ε.Δ.Ε.

Συνεχείς επαφές με στελέχη και υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. ,με στόχο την ολοκλήρωση διαδικασίας και καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης λόγω covid-19, με χρονικό σημείο αναφοράς τα Χριστούγεννα.

Συνάντηση με τον διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Φρονιμάκη Νεκτάριο και τον υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας κ. Τζουμάκα Νικολάο, για ενημέρωση σχετικά με περιστατικά κλοπών σε αγροτικές περιουσίες καθώς επίσης και για θέματα ασφάλειας της περιοχής μας και πως μπορούν οι πολίτες να συμβάλλουν σε αυτό το έργο.

Προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας με ΟΛΑ τα Δημοπρατήρια της περιοχής μας (αλφαβητικά) AGRONET,( ΑΓΡΟΔΙΚΤΥΟ), GOLDEN FARM, ΑΓΡΟΠΗΓΗ,ΑΝΑΤΟΛΗ, Α.Σ.Π.Ι., ΚΡΕΤΑΝ ΓΑΙΑ με αντικείμενο συζήτησης την εμπορική διαδικασία των κηπευτικών στην Ιεράπετρα καθώς και προτάσεις για αναβάθμιση διαδικασίας στο μέλλον.

Προγραμματισμός και οργάνωση για την Έκδοση Ημερολογίου 2021 υπό την αιγίδα του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, το όποιο διατίθεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους παραγωγούς, από το νέο έτος.

Τέλος εν’ όψη των εορτών, ευχόμαστε ολόψυχα σε Όλες και Όλους του αγρότες της περιοχής μας, ψυχική και σωματική υγεία, ευημερία,μαζί με την ελπίδα όλων μας ότι το 2021 θα φέρει όλα όσα στερηθήκαμε τα προηγούμενα έτη…Χρόνια πολλά.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Γαϊτάνης Ιωάννης 

Ο Γεν. Γραμματέας

Βιαννιτάκης Μιχαήλ