Δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο στον νομό Λασιθίου διαβεβαίωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

9:30 π.μ. - Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023
09:11 π.μ. - Πέμ, 16/30/2023
Image: Δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο στον νομό Λασιθίου διαβεβαίωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και φορέων μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο νοσοκομείο Σητείας

Τη διαβεβαίωση πως κανένα νοσοκομείο στον νομό Λασιθίου δεν κλείνει έδωσε ο Υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοϊδης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο νοσοκομείο Σητείας για το οποίο τόνισε πως όχι μόνο δεν κινδυνεύει με υποβάθμιση, αλλά θα ενισχυθείη λειτουργία του ώστε να μπορέι να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Σητειακού λαού. Ήδη αποφασίσαμε και προχωράμε, μετά τις συσκέψεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να προκηρύξουμε άμεσα με τις νέες διαδικασίες, δηλαδή την τρίμηνη προθεσμία που δίνει ο νέος νόμος για τις προσλήψεις των γιατρών, να προσλάβουμε έναν αναισθησιολόγο, δύο παθολόγους, δύο παιδιάτρους, ένα ακτινολόγο και έναν ορθοπεδικό.

Για την Ιεράπετρα ο κ. Υπουργός είπε: Η Ιεράπετρα η οποία είναι μια άκρως παραγωγική περιοχή, μια περιοχή η οποία έχει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, όχι μόνο στην πόλη , αλλά και πέριξ αυτής κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, μια περιοχή που είναι εξαγωγική αναπτυσσόμενη και έχει χιλιάδες εργαζομένους. Ο στόχος είναι και εκεί να προσλάβουμε γιατρούς, να ενισχύσουμε το νοσοκομείο και σε καμιά περίπτωση, όπως και το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση σε ότι αφορά τη λειτουργία τους. Τα ίδια αφορούν όλα τα νοσοκομεία της περιοχής»

Σε άλλο σημείο είπε πως θα δοθούν οικονομικά και άλλα κίνητρα, ενώ παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του προσωπικού ορισμένου χρόνου των συμβάσεων εργαζομένων που είναι με καθεστώς ΟΑΕΔ, δεν θα φύγει κανείς. Προσλαμβάνουμε νέους γιατρούς, προσλαμβάνουμε νέους νοσηλευτές και οι προσλήψεις όλες αφορούν πρωτίστως αυτά τα νοσοκομεία, τα οποία είναι στις λεγόμενες άγονες περιοχές.

Σχετικά με δηλώσεις ότι 4 νοσοκομεία δεν χωράνε στον νομό Λασιθίου απάντησε πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια δήλωση από εμένα. Έχουμε τρία νοσοκομεία. Το νοσοκομείο της Νεάπολης θα εξελιχθεί σύντομα, και εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση, σε ένα σπουδαίο κέντρο αποκατάστασης. Αυτό λοιπόν που έχει σημασία είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω τα νοσοκομεία της περιοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με βάση τα ιδιαίτερα δεδομένα που έχουν αυτές τις περιοχές και κυρίως η Σητεία βεβαίως που είναι σε τόσο μεγάλη απόσταση από το αστικό κέντρο όπως και η Ιεράπετρα.

Στον απόηχο της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης δήλωσε:

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Σητεία με θέμα τη λειτουργία των Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου

Του παρέδωσα πλήρη φάκελο σχετικά με τις ανάγκες του νοσοκομείου της Ιεράπετρας και για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Επίσης, τον ενημέρωσα για όλες τις σχετικές αποφάσεις που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τώρα, όπως και για το γεγονός ότι προγραμματίζουμε μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα την 1η του Δεκέμβρη.

Ζήτησα να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις που έχει δώσει η Κυβέρνηση στους Γεραπετρίτες και τον κάλεσα να επισκεφτεί άμεσα το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, πρόταση που αποδέχτηκε.

Τόνισα ότι έπρεπε να περάσει από τον κόμβο της Παχειάς Άμμου και να συναντηθεί με τους πολίτες της Ιεράπετρας που αγωνιούν για την τύχη του Νοσοκομείου μας και να συνομιλήσει μαζί τους.

Θετική εξέλιξη αποτελεί η δήλωσή του ότι θα προκηρυχθούν άμεσα θέσεις για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας παρέχοντας μάλιστα επιπλέον κίνητρα στους Γιατρούς.

Απομένει να δούμε στην πράξη αφενός αν θα τηρηθεί η συγκεκριμένη δέσμευση και αφετέρου αν θα έχει αποτέλεσμα.

Εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος αλλά και ως Επικεφαλής της Παράταξης «Ιεράπετρα νέα Πορεία» έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζω με κάθε τρόπο την ορθή λειτουργία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι προς αυτή την κατεύθυνση τόσο μέσα από τον διάλογο, όσο και μέσα από κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί.

hxonews

Στη Σητεία βρέθηκε και ο νέος Δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκούλης ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε , μας ικανοποιεί το γεγονός οτι στην παρούσα φάση ο Υπουργός δεν συζητάει για καμία κατάργηση των νοσοκομείων όσο για την αυτοδυναμία κάθε νοσοκομείου, με την έννοια να παραμείνει μέχρι το τελικό στόχο που θα είναι στο μέλλον ίσως ένα μεγάλο νοσοκομείο. Μας υποσχέθηκε οτι οι ανάγκες θα ικανοποιηθούν δίνοντας έξτρα κίνητρα για να προσεγγίσουν προσωπικό, όπως οικονομικά, μοριοδότηση. Οι δεσμεύσεις μας ικανοποιούν και περιμένουμε να γίνουν πράξη.

Επίσης παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας:

Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Λασθίου Γιάννη Ανδρουλάκη:

Τι δήλωσε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κα Κατερίνα Σπυριδάκη:

* video από style100