Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία - Τι ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης

11:09 π.μ. - Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
11:09 π.μ. - Δευ, 16/09/2019
Image: Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία - Τι ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης

Τέλος στα σενάρια για την αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς

Τέλος στα σενάρια για την αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς.
 
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό το ζήτημα δεν έχει υπάρξει κάποια μελέτη και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας».
 
Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα, ήταν υπό συζήτηση η αύξηση της θητείας για τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς προκειμένου να εξισωθεί µε αυτή του Ναυτικού και της Αεροπορίας.
 
Επίσης, γινόταν λόγος για ενίσχυση του επαγγελµατικού χαρακτήρα του στρατεύµατος µε προσλήψεις µόνιµων στελεχών, ενώ στο τραπέζι μπήκε και το θέµα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 χρόνια.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με δηλώσεις του είχε αναφερθεί σε πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
 
dikaiologitika.gr