Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω 4ωρης στάσης εργασίας

8:59 π.μ. - Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018
08:01 π.μ. - Δευ, 22/59/2018
Image: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω 4ωρης στάσης εργασίας

Κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, με τα πλοία να είναι δεμένα στα λιμάνια σχεδόν ολόκληρης της χώρας, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου

Μπορεί να επηρεάζεται και η Κρήτη από τη σχετική εξαγγελία, όμως, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, δε φαίνεται να επηρεαστούν οι μετακινήσεις των Κρητικών από και προς το λιμάνι του Ηρκαλείου, καθότι η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα.
 
Αναλυτικότερα, αγωνιστικές κινητοποιήσεις, µε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στον Οργανισµό Λιµένα Θεσσαλονίκης και µε 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα, στους Οργανισµούς Λιµένων Πειραιά, Ηρακλείου, Βόλου, Πάτρας, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Κερκύρας, Ηγουµενίτσας, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Χαλκίδας, προγραμματίζουν για τις 25 Ιανουαρίου, τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ. Υ. Λ. Ε ).
 
Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την μεταφορά της σύγκλισης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΘ στην Αθήνα. «Αυτό δεν θα µας σταματήσει», τονίζεται χαρακτηριστικά, «θα είμαστε εκεί για να τους µεταφέρουµε το µήνυµα: µη λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο, όπου και να µεταφέρετε τις συνεδριάσεις σας δεν θα µας αποφύγετε».
 
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι το αµέσως επόµενο διάστηµα, θα προχωρήσουν «χρησιµοποιώντας όλα τα εργαλεία, νομικά, αγωνιστικά και κοινωνικά», προκειµένου «να δίνουµε απάντηση σε κάθε βήµα της επιχειρούµενης πώλησης και να αποκαλύπτουµε τις νοµικές ακροβασίες και τα πολιτικά ατοπήµατα για να υπερασπιστούµε το δηµόσιο συµφέρον και το δηµόσιο χαρακτήρα του Ο.Λ.Θ.».
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ