«Δεξιότητες για το μέλλον» με γεραπετρίτικη παρουσία

8:53 π.μ. - Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
08:10 π.μ. - Τρί, 15/53/2019
Image: «Δεξιότητες για το μέλλον» με γεραπετρίτικη παρουσία

Έντονη θα είναι η κρητική παρουσία στο 11ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο», με θέμα: «Δεξιότητες για το μέλλον»

Έντονη θα είναι η κρητική παρουσία στο 11ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage), με θέμα: «Δεξιότητες για το μέλλον» («Skills for the Future»), που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου, στο Cascais στην Πορτογαλία.
 
Διοργανώνεται από το Science on Stage Portugal, σε συνεργασία με το Science on Stage Europe και είναι υπό την αιγίδα του κ. Tibor Navracsics, μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας της Πορτογαλίας.
 
Συνολικά 450 εκπαιδευτικοί STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) από 34 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συναντώνται για να ανταλλάξουν καινοτόμες ιδέες διδασκαλίας σε σεμινάρια, workshops και επιδείξεις των κατασκευών τους.
 
Την ελληνική αποστολή αποτελούν οι βραβευθέντες εκπαιδευτικοί των «10ων Πανελληνίων Αγώνων Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών», που πραγματοποιήθηκαν στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, και είναι οι:
 
Ορφανάκης Μιχάλης, φυσικός, Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού και Γυμνάσιο Κουτσουρά, Ιεράπετρα, Κρήτης,
Μαργαρίτης Αντώνιος, χημικός, Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης
Μαράκης Γεώργιος, φυσικός, Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης
Πούτος Πέτρος, ηλεκτρολόγος και ηλεκτρονικός ΤΕΙ, 1ο ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας,
Μανδηλιώτης Σωτήριος, γεωλόγος, υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών,
Παλούμπα Ελένη, χημικός, υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Λακωνίας,
Σαμαντά Ευαγγελία, φυσικός, 1ο Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης
Τσουτσουδάκης Αστρινός, φυσικός, υπεύθυνος του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Ηρακλείου, Κρήτης,
Νούσης Βασίλειος, φυσικός, υπεύθυνος του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Θεσπρωτίας,
Γεώργιος Βίλλιας, βιολόγος, Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας και ΓΕ.Λ. Αναβρύτων,
Μυλωνάκης Μίκης, φυσικός, υπ. διδάκτορας Πανεπιστημίου Κρήτης, Εργαστήριο Βιοφωτονικής και ΜοριακήςΑπεικόνισης, ΙΗΔΛ, ΙΤΕ και
Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη Ευγενία, φυσικός, 10ο Γυμνάσιο Ιλίου, πρώην υπεύθυνη Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω, Συντονίστρια της Ελληνικής συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» και αρχηγός της ελληνικής αποστολής.
Υπεύθυνη του ελληνικού τμήματος, και  ιδρυτικό μέλος του Science on Stage είναι η κα. Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, φυσικός.
 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, σύμφωνα με το patris.gr, οι εξής χώρες: Αίγυπτος, Αλβανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καναδάς, Κύπρος, Λετονία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία και η Φιλανδία.