Δεκατρία χρόνια κάθειρξη για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ισόβια στον Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας

12:10 μ.μ. - Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
12:10 μ.μ. - Τρί, 13/10/2020
Image: Δεκατρία χρόνια κάθειρξη για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ισόβια στον Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας

Ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, δηλαδή για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Κασιδιάρη, Παππά, Παναγιώταρο, Ματθαιόπουλο και Γερμενή και ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά

Ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, δηλαδή για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Κασιδιάρη, Παππά, Παναγιώταρο, Ματθαιόπουλο και Γερμενή και ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, προβλέπει μεταξύ άλλων η εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου, που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Η εισαγγελική πρόταση προβλέπει επίσης επταετή κάθειρξη για όσους έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό και πέντε χρόνια κάθειρξη σε όσους εξ αυτούς έχουν ελαφρυντικά. Προτείνεται δηλαδή επταετής κάθειρξη για τους Ζαρούλια, Ζησιμόπουλο, Κουκούτση, Ηλιόπουλο, Μπαρμπαρούση, Γρέγο, Κούζηλο.

Όσον αφορά την ηγεσία, η ποινή κάθειρξης 13 ετών, στους Μιχαλολιάκο, Λαγό, Κασιδιάρη, Παππά, Παναγιώταρο, Ματθαιόπουλο και Γερμενή αφορά την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπόθεση δολοφονίας Παύλου Φύσσα

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Γ. Ρουπακιά και οκταετή κάθειρξη για όσους συνεργούς στην ανθρωποκτονία δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και εξαετής σε όσους αναγνωρίστηκε.

Υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών

Η εισαγγελέας πρότεινε επτά έτη κάθειρξη σε όσους καταδικασθέντες έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό (4 στους 5) και δέκα έτη κάθειρξη στον Πανταζή Αναστάσιο που δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Σημειώνεται ότι η πρόταση της εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο, ενώ στην ποινή κάθειρξης προσμετράται το 18μηνο της προφυλάκισης.

Παρακολουθήστε τη ζωντανή ενημέρωση του TPP εδώ.

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Σημειώνεται πως εάν δοθεί ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση κάποιου κατηγορούμενου, σημαίνει πως ο ίδιος δε θα οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

thepressproject.gr