Δεκαπενταύγουστος με… καταιγίδες - Τι καιρό θα έχει στην Κρήτη;

1:39 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
01:08 μ.μ. - Τετ, 12/39/2020
Image: Δεκαπενταύγουστος με… καταιγίδες - Τι καιρό θα έχει στην Κρήτη;

«Χαλάει» και πάλι ο καιρός εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Με βροχές και καταιγίδες θα περάσουν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Ελλάδας.

Όπως φαίνεται, βέβαια, με βάση τις πρώτες προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η Κρήτη δεν αναμένεται να επηρεαστεί από το κύμα κακοκαιρίας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Πέμπτη

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και τοπικά στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Σάββατο

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Κυριακή

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

neakriti.gr