Δεκαέξι μαχαιριές στη Νεκταρία και μία στην καρδιά των παιδιών τους

4:08 μ.μ. - Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021
04:10 μ.μ. - Σάβ, 30/08/2021
Image: Δεκαέξι μαχαιριές στη Νεκταρία και μία στην καρδιά των παιδιών τους

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου η 48χρονη Νεκταρία Μαράκη, διαζευγμένη μητέρα τεσσάρων παιδιών, ξύπνησε χαράματα. Θα έκανε το δεύτερο δοκιμαστικό ως καθαρίστρια σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή της Περιστεράς Ιεράπετρας για την πρόσληψή της τη νέα σεζόν. Και αυτή τη δουλειά την είχε μεγάλη ανάγκη. Η Νεκταρία, όπως περιγράφουν άνθρωποι του περιβάλλοντος της, ήταν μία γυναίκα μαχήτρια της ζωής, πάνω απ’ όλα για τα παιδιά της.

Αυτό το δεύτερο δοκιμαστικό δεν έγινε ποτέ. Στις 7 Οκτωβρίου, είχε γράψει σε ανάρτηση της στο facebook: «δεν υπάρχει διαδρομή προς την ευτυχία». Και πράγματι αυτή η διαδρομή προς την εργασία που ήλπιζε ότι θα πιάσει, δεν είχε happy end.

hxonews

Μόλις είχε καταφθάσει στο πάρκινγκ της τουριστικής μονάδας όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του πρώην συζύγου, του 54χρονου Γιάννη. Η γυναίκα δεν πρόλαβε να κάνει βήμα. Την εμβόλισε με τη μηχανή του. Η ιδιοκτήτρια που την περίμενε για το ραντεβού, υπέστη σοκ. Έτρεξε να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία. Όταν επέστρεψε όλα είχαν τελειώσει. Το άψυχο σώμα της Νεκταρίας κειτόταν δίπλα στην πισίνα. Τα πάντα κόκκινα από το αίμα. Ο Γιάννης την έσφαξε σαν αρνί. Ήταν τέτοια η μανία που τον είχε κυριεύσει, που την κάρφωνε ξανά και ξανά χωρίς σταματημό.

hxonews

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά 16 μαχαιριές κατάφερε στη μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, Νεκταρία Μαράκη ο 54χρονος συζυγοκτόνος. Ο θάνατος της 48χρονης γυναίκας, ήταν σχεδόν ακαριαίος και αποδίδεται σε αιμορραγική καταπληξία.

Πολλές από αυτές έπληξαν ζωτικά όργανα. Μοιραία θεωρείται η τρώση της αορτής.

Η όλη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες και έγινε από δύο ιατροδικαστές, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών.

hxonews

Αμέσως μετά, ο Γιάννης προσπάθησε να διαφύγει, αλλά κατέληξε σε έναν γκρεμό, κοντά στον τόπο του άγριου εγκλήματος, απειλώντας να δώσει τέλος στη ζωή του. Μάλιστα φέρεται με το μαχαίρι που σκότωσε την πρώην σύζυγό του να αυτοτραυματίστηκε.

Μεταξύ άλλων έφερε τραύμα κάτω από την καρδιά. Τα ρούχα του ήταν μέσα στο αίμα, κάτι που αποδίδεται και στον δικό του τραυματισμό και όχι μόνο στο αίμα της άτυχης γυναίκας.

hxonews

7 ώρες διαπραγματεύσεων πάνω από τον γκρεμό

Ομάδα διαπραγματευτών της Αστυνομίας ανέλαβε άμεσα το δύσκολο έργο αποτροπής του 54χρονου από την αυτοκτονία αφού προηγουμένως πήραν όσες πληροφορίες περισσότερες μπορούσαν για το προφίλ του.

hxonews

Οι πιο κρίσιμες ώρες ήταν οι πρώτες που ακόμα ο δράστης ήταν «ζεστός», σε μεγάλη υπερδιέγερση και κινητικότητα. Πολλές φορές στεκόταν στο χείλος του γκρεμού, κοιτώντας χαμένος στο κενό και τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Εκείνες οι στιγμές ήταν οι πιο κομβικές για την όλη διαδικασία. Τότε που έδειχνε να χάνεται ολότελα, πλήρως αποκομμένος από το περιβάλλον.

Τότε ήταν που οι διαπραγματευτές έπρεπε να επέμβουν για να μην τον χάσουν, να μη φύγει στον γκρεμό. Να του στείλουν εντέχνως κάποιο «σήμα» που θα τον έκανε να ανταποκριθεί και να κάνει βήματα οπισθοπορείας.

hxonews

Τραγική φιγούρα ο 22χρονος γιος της οικογένειας: Είδε τη μάνα δολοφονημένη και παρακαλούσε τον πατέρα να ζήσει

Μία τέτοια δύσκολη στιγμή επιστρατεύτηκε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, μόλις 22 ετών. Αυτός ο νέος, στη θέση του οποίου δεν θα ήθελε να βρίσκεται κανείς, αντίκρισε νεκρή την αγαπημένη του μητέρα και πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, κλήθηκε να βοηθήσει όσο μπορούσε στο έργο των διαπραγματευτών και να στείλει «σήμα» στον πατέρα του ώστε να μην πέσει στον γκρεμό. Και όλα αυτά σε απόσταση 50 μέτρων από το άψυχο σώμα της μητέρας. Μίλησε στον πατέρα του και προσπάθησε να του πει ότι τον χρειάζεται τόσο εκείνος όσο και τα αδέρφια του. Το παιδί κατέρρευσε ψυχολογικά όταν πλέον ο πατέρας του πείστηκε να παραδοθεί και παρελήφθη από ασθενοφόρο.

hxonews

Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι ειδικοί ήρθαν και σε άμεση επικοινωνία με τον ψυχίατρο του 54χρονου. Είναι ανατριχιαστικό ότι μόλις χθες, λένε οι πληροφορίες, είχε κλείσει ραντεβού για να ξεκινήσει αγωγή.

«Έκοψαν» το κινητό και τον έπεισαν ότι η Νεκταρία ζει

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ενέργεια ήταν να διακοπεί η σύνδεση του κινητού τηλεφώνου για να μην μπορεί να ενημερωθεί, καθώς όλα ήταν «on line».

Οι διαπραγματευτές και όσοι επιστρατεύθηκαν υπό την καθοδήγησή τους να συνομιλήσουν με τον 54χρονο, τον έπεισαν ότι η Νεκταρία ήταν στο χειρουργείο και έδινε μάχη για τη ζωή της. «Τού έδωσαν διέξοδο στο αδιέξοδο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.

Σε όλο αυτό το 7ωρο, ο Γιάννης ζήτησε να συνομιλήσει με κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, όμως αυτό δεν επιτράπηκε καθώς δεν θεωρήθηκε κατάλληλο για την διαδικασία. Ζήτησε ακόμα τσιγάρο. Και εκείνοι του πρόσφεραν ένα πακέτο για να τον κρατούν σε ηρεμία. Μέχρι που μεσημβρινές ώρες πια ο κύβος ερρίφθη και ο Γιάννης παραδόθηκε. Είχε προηγηθεί η συνομιλία με ένα ακόμα άτομο, έναν φίλο του. Τον ζήτησε, οι διαπραγματευτές τον πέρασαν από ειδική συνέντευξη και τελικά έδωσαν το «πράσινο φως».

Ύστερα από 7 ώρες διαπραγματεύσεων, ο 54χρονος παραδόθηκε και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Η παρουσία του ήταν καταλυτική για τον 54χρονο που τελικά συμφώνησε να παραδοθεί. Αυτός ήταν και το τελευταίο χαρτί των διαπραγματευτών, διαφορετικά θα έπρεπε να γίνει επέμβαση άλλου τύπου. Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν στην «Π», με βάση τα όσα έμαθαν από το περιβάλλον της οικογένειας, ότι ο 54χρονος τον τελευταίο καιρό δεν έτρωγε, δεν κοιμόταν. Δεν μπορούσε να αποδεχθεί κάποια πράγματα παρά το γεγονός ότι η σχέση του με την Νεκταρία είχε κάνει τον κύκλο της.

Δεν σκέφτηκε ούτε καν τα παιδιά τους και το μεγάλο κακό που θα τους έκανε. Στέρησε από τον Κώστα, την Τζένη, την Κατερίνα και τον Μάνο το στήριγμά τους. Ο 54χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του και φυσικά θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ενώπιον της δικαιοσύνης. Η κηδεία της άτυχης Νεκταρίας έγινε  σήμερα Σάββατο  στη 1 το μεσημέρι, στον Αμπελούζο Μεσσαράς, τόπο καταγωγής της.

Κείμενο:  Ευαγγελία Καρεκλάκη

Φωτογραφίες:Hxonews .gr