«Δε σπαταλάμε το χρόνο μας διαδίδοντας ανακρίβειες»

11:34 π.μ. - Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018
11:01 π.μ. - Τρί, 16/34/2018
Image: «Δε σπαταλάμε το χρόνο μας διαδίδοντας ανακρίβειες»

Η απάντηση του Δημάρχου στον ΗΧΩ

Σε καθυστερημένη έκδοση του δελτίου τύπου για μια συνάντηση που τελικά έγινε πραγματικά  στα μέσα Δεκεμβρίου αποδίδει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας την ασυμφωνία του Γραφείου Τύπου του, που μιλούσε για συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ την Παρασκευή 11/1/2018 και την δήλωση του ίδιου του κ.Παπαδάκη στον ΗΧΩ ότι δεν είχε καμιά τέτοια συνάντηση μέ το Δήμαρχο.
 
 
Το παράδοξο επισημανάμε χθες ως συντακτική ομάδα και αναμέναμε τις διευκρινήσεις από το Γραφείο Τύπου.
 
Και φυσικά καταλαβαίνουμε ότι λάθη και παραλείψεις σε ημερομηνίες σε ένα Γραφείο Τύπου είναι ανθρώπινο και φυσικό να γίνονται. 
Ωστόσο, αναρωτιόμαστε γιατί έναν μήνα μετά την εν λόγω συνάντηση και ενημέρωση του Δημάρχου για το τόσο επείγον ζήτημα της ανομβρίας, για το οποίο ζητάμε "εδώ και τώρα" λύση, γιατί δεν έχει προγραμματιστεί το επόμενο βήμα;  Γιατί π.χ. ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος πηγαίνει "μόνος" τη Δευτέρα σε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα του Φράγματος;
 
Έχουμε πιθανως ανάγκη από καλύτερη οργάνωση και αμεσότερη ανταπόκριση και όχι μόνο σε ζητήματα ενημέρωσης.  Μας ενδιαφέρει η ουσία του προβλήματος και έτσι δεν επανερχόμαστε στο ζήτημα της επικοινωνιακής κάλυψης .
 
Παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση του Δημάρχου κ.Καλαντζάκη:
 
 
«Το γραφείο Τύπου του Δήμου Ιεράπετρας εκδίδει συνεχώς δελτία τύπου που ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν είναι να διατηρήσουν τον πολίτη ενήμερο για τις τρέχουσες εξελίξεις του τόπου του.
Τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι πάντα αληθή, σαφή και δε διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κατασκευάζοντας «φανταστικές συναντήσεις».
Τέτοιου είδους τεχνάσματα δε συνάδουν με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε και πραγματικά δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό.
Έτσι κι αλλιώς η αλήθεια πάντα κουβαλάει τις αποδείξεις της. Για του λόγου το αληθές, η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ κ.Μανώλη Παπαδάκη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου στις 14.12.2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι όπως και είναι καταγεγραμμένο στην ατζέντα του Γραφείου μου και όπως μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο κ.Παπαδάκης.
Δεν προχωρήσαμε στην άμεση κοινοποίησή του δελτίου τύπου λόγω των εορτών και του αντίστοιχου κλίματος που επικρατούσε.
Δε μπήκαμε και δε θα μπούμε ποτέ στη διαδικασία αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων.
Δε θα ριψοκινδυνεύαμε ποτέ την αξιοπιστία μας για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Η ελλιπής ποσότητα νερού άρδευσης βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού μας και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος μαζί με τους φορείς θα συνεχίσομε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί εμπράκτως η Κυβέρνηση στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή της Ιεράπετρας.»