«Δε σκοπεύουμε να αποχαιρετίσουμε άλλη μία υπηρεσία της Ιεράπετρας»

5:12 μ.μ. - Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017
05:12 μ.μ. - Τρί, 19/12/2017
Image: «Δε σκοπεύουμε να αποχαιρετίσουμε άλλη μία υπηρεσία της Ιεράπετρας»

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, στην έκτακτη γενική συνέλευση του δικηγορικού συλλόγου Λασιθίου στο δικαστικό μέγαρο της Νεάπολης

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του συλλόγου, ενόψει του σχεδίου νόμου που προβλέπει την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων.

 
Στη συνέλευση, όπου ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, δικηγόροι, εκπρόσωποι συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων και δικαστικών επιμελητών, εκφράστηκαν τα ποικίλα προβλήματα που συνεπάγεται η πιθανή εφαρμογή του νόμου και η σπουδαιότητα για τάχιστες ενέργειες προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 
Η λήξη της συνεδρίασης συνοδεύτηκε με την απόφαση των συμμετεχόντων να συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από όλους τους φορείς, η οποία θα μεταβεί στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ.Γεώργιο Σταθάκη.
 
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, κατά τη συνεδρίαση, παρέδωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας σύμφωνα με το οποίο σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει την παραμονή του υποθηκοφυλακείου, και ενημέρωσε ότι το ψήφισμα πρόκειται να επικαιροποιηθεί στο επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου.
 
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον των παρευρισκόμενων:
 
«Προς μεγάλη μας έκπληξη και δυσαρέσκεια εκπονήθηκε αυτό το σχέδιο νόμου για το οποίο και διαμαρτυρόμαστε εντονότατα.
 
Θα στηρίξουμε μαζί με το δικηγορικό σύλλογο και τους φορείς την προσπάθεια για την παραμονή του υποθηκοφυλακείου της Ιεράπετρας.
Θεωρούμε ακατανόητη τη στάση του κράτους που αντί να επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα για τη στελέχωση των υπηρεσιών, αντιθέτως τις εγκαταλείπει εντελώς.
 
Όλες οι δημόσιες δομές είναι αποψιλωμένες και τώρα έρχονται να μας στερήσουν μία ακόμη υπηρεσία, η οποία μάλιστα πέρα από την προφανή εξυπηρέτηση επαγγελματιών και πολιτών, είναι κερδοφόρα δίχως την παραμικρή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Εξοργιζόμαστε με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας μέσω της μείωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας.
 
Αρνούμαστε να υποβάλλουμε τους συμπολίτες μας σε άσκοπη ταλαιπωρία, έξοδα και μετακινήσεις και δε σκοπεύουμε να αποχαιρετίσουμε άλλη μία υπηρεσία της Ιεράπετρας.»