Δ. Σιδεράκος: Μόνο με τη συνεργασία των παραγωγών η απορρύπανση των θερμοκηπιακών περιοχών από τα πλαστικά

11:41 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
11:07 π.μ. - Τετ, 24/41/2019
Image: Δ. Σιδεράκος: Μόνο με τη συνεργασία των παραγωγών η απορρύπανση των θερμοκηπιακών περιοχών από τα πλαστικά

Ο προϊστάμενος πωλήσεων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα της εταιρίας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Δημήτρης Σιδεράκος στον Ηχώ 99,8

Μεγάλο πρόβλημα αναδεικνύεται η διαχείριση των πλαστικών νάιλον που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί στις θερμoκηπιακές τους καλλιέργειες. Κάνοντας μια βόλτα κανείς τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές με καλλιέργειες δυστυχώς αντικρίζει εικόνες ντροπής με πεταμένα νάιλον στους δρόμους και γύρω από τα θερμοκήπια με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον αλλά και την υγεία των πολιτών.   
 
Η εταιρία ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό όμως που απαιτείται είναι  η καλή συνεργασία με τις μονάδες που συλλέγουν ανακυκλώσιμα αλλά και η ευαισθητοποίηση των ίδιων των παραγωγών. Ο προϊστάμενος πωλήσεων σε Κρήτη και Δωδεκάνησα κ. Δημήτρης  Σιδεράκος μίλησε στον Ηχώ 99,8  για την προσπάθεια της εταιρίας να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.
 
Για το σκοπό αυτό μάλιστα η εταιρία έχει εγκαταστήσει σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης πλαστικών που λειτουργεί στο εργοστάσιό της στο Ηράκλειο, έχοντας παράλληλα δημιουργήσει ειδικά κέντρα συλλογής σε αρκετές περιοχές τους νησιού και όχι μόνο. Ανακυκλώνουν πλαστικά νάιλον θερμοκηπίων, οροφής, απολύμανσης καθώς και αστικά πλαστικά όπως παγούρια, κλούβες κ.α. Απαραίτητη προϋπόθεση,  τα υλικά να είναι καθαρά από πέτρες, χώματα, ξύλα, ώστε να αποφεύγονται οι ζημιές στα μηχανήματα ανακύκλωσης αλλά και το προϊόν που θα παραχθεί να έχει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να επεξεργαστεί ξανά, να ανακυκλωθεί.
 
«Από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας έχουν απορροφηθεί φέτος, έως τώρα, γύρω στους 170 τόνους πλαστικών από τους οποίους  οι 25 με 30 τόνοι είναι νάιλον απολύμανσης που αντιστοιχούν περίπου σε 1000 στρέμματα. Οι ποσότητες αναμένεται να αυξηθούν τους μήνες Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχει μέσα στα νάιλον βρίσκουμε  από ψόφια ζώα, μέχρι καδρόνια, μεγάλες πέτρες ακόμη και φυτικά υπολείμματα. Αυτό το υλικό δεν μπορεί να ανακυκλωθεί. Είναι σημαντικό επομένως ο ίδιος ο παραγωγός καταρχάς να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί ώστε να μην μολύνει το περιβάλλον αλλά και να προστατεύσει την ίδια του τη ζωή. Η επιβολή προστίμων είναι ίσως μια λύση, έσχατη. Τα  ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έχουν λύση και με καλή συνεργασία μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί», τονίζει ο κ. Σιδεράκος. 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Σιδεράκου: