Δ. Κούβελας: Τι γνωρίζουμε για τις παρενέργειες των εμβολίων της Covid 19

12:59 μ.μ. - Τρίτη, 25 Απριλίου 2023
12:04 μ.μ. - Τρί, 25/59/2023
Image: Δ. Κούβελας: Τι γνωρίζουμε για τις παρενέργειες των εμβολίων της Covid 19

Τι είπε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του κινήματος "Πνοή Δημοκρατίας" μετά την ανακοίνωση του ΕΟΦ

Ο καθηγητής φαρμακολογίας τους ΑΠΘ κ. Δημήτρης Κούβελας φιλοξενήθηκε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας μια αναφορά στην περίοδο του κορωνοϊού, τις θέσεις που είχε εκφράσει τότε για το εμβόλιο και τα φάρμακα σημειώνοντας ότι θεωρούσε και θεωρεί ότι η κίτρινη κάρτα για την καταγραφή οποιασδήποτε ανεπιθύμητης δράσης φαρμάκου σε ασθενή, απλή ή σοβαρή, ήταν κάτι απαραίτητο να γίνεται ειδικά την περίοδο της πανδημίας. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΟΦ για τις παρενέργειες των εμβολίων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Για να τονίσει στη συνέχεια ότι, ο κόσμος είχε ανάγκη να του μιλήσεις απλά και κατανοητά, για τεχνικά και επιστημονικά θέματα και αυτό επιχείρησε ο ίδιος να πράξει.

Για τους ξαφνικούς θανάτους ανέφερε ότι ο μόνος τρόπος για να δούμε τους λόγους των θανάτων θα πρέπει να γίνει ανάλυση υπό ομάδων. Πόσοι πχ νέου 20 -25 ετών πέθαναν πέρυσι, πρόπερσι και πόσοι φέτος. Ποιοι ήταν εμβολιασμένοι και ποιοι όχι. Εάν υπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας, εάν κάποιος είναι καπνιστής ή παχύσαρκος. Πρέπει να αξιολογηθούν λοιπόν πολλά στοιχεία. Δυστυχώς δεδομένα δεν δίνονται ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα, υποστήριξε.

Στη συνέχεια ως πρόεδρος του κινήματος «Πνοή Δημοκρατίας», ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του κινήματος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κοινωνικά ζητήματα, θέματα υγείας, οικονομίας κ.α.

Για την παρουσία του κινήματος στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα είπε ότι ήταν δύσκολο από οικονομικής κυρίως άποψη να οργανωθούν όπως θα ήθελαν. Επιδιώκεται πάντως εκπροσώπηση να υπάρχει σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Όσοι επιθυμούν να συμπορευτούν με την «Πνοή Δημοκρατίας», το κίνημα είναι ανοιχτό.