Βρύσαλης: Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβριου η απάντηση των υγειονομικών στα ψίχουλα της κυβέρνησης

1:24 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024
01:09 μ.μ. - Δευ, 09/24/2024
Image: Βρύσαλης: Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβριου η απάντηση των υγειονομικών στα ψίχουλα της κυβέρνησης

Ο κ. Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία στη χώρα μας, για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αλλά και για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι υγειονομικοί.

Όπως είπε ο κ. Βρύσαλης, όσο και εάν το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα, η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας είναι άσχημη και η κατάσταση των νοσοκομείων του Λασιθίου τραγική.

Δυστυχώς, ακόμα και τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δήθεν σαν κίνητρα είναι μέτρα που παραμένουν ψίχουλα και δεν μπορούν από μόνα τους να αποτρέψουν μία κατάσταση η οποία θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα.

Ο λόγος που θα οξυνθεί είναι ότι οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο. Ταυτόχρονα, το νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό είναι στα όρια της συνταξιοδότησης ή της παραίτησης με τις νέες προσλήψεις προσωπικού που ακούμε συνέχεια να μην έρχονται. Ακόμα όμως και εάν γίνουν δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες που υπάρχουν.

Επιπλέον, βλέπουμε ότι αντί να παίρνονται μέτρα θωράκισης του συστήματος υγείας, παίρνονται μέτρα φίμωσης  των υγειονομικών που επιχειρούν να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα στην κοινωνία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι υγειονομικοί σε όλη την Κρήτη πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν την κοινωνία να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 6 Νοεμβρίου.