Βρήκαν μουμιοποιημένο ναυτικό μέσα στο γιοτ του

11:07 π.μ. - Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016
11:01 π.μ. - Κυρ, 03/07/2016
Image: Βρήκαν μουμιοποιημένο ναυτικό μέσα στο γιοτ του

Μία μακάβρια ανακάλυψη έκαναν δύο ψαράδες στις νότιες ακτές των Φιλιππίνων, όταν στην καμπίνα ενός σχεδόν κατεστραμμένου γιοτ, βρήκαν την μουμιοποιημένη σορό του ιδιοκτήτη να στέκεται καθιστή δίπλα στο ραδιοτηλέφωνο.

Η όλως παραδόξως καλοδιατηρημένη σορός ανήκε στον Manfred Bajorat έναν 59χρονο ναυτικό που τα τελευταία 20 χρόνια είχε οργώσει τις θάλασσες, από τις θάλασσες της Καραϊική ςκαι του Αιγαίου μέχρι τον Ινδικό και τα νερά της Βαλτικής.
 
Σύμφωνα με έναν φίλο του 59χρονου που μίλησε στην Bild, η τελευαταία φορά που ήρθε σε επικοινωνία μαζί του ήταν πριν ένα χρόνο περίπου σε κάποια γενέθλια και μέσω στων κοινωνικών δικτύων. Όπως αναφέρουν πάντως οι ειδικοί, η σορός του κοσμογυρισμένου ναυτικού διατηρήθηκε τόσο καλά με αποτέλεσμα να μουμιοποιηθεί χάρη στους ανέμους που πνέουν στις θάλασσες, στο αλάτι, αλλά και στις υψηλές θερμοκρασίες.
 
Όσον αφορά στην αιτία που τον οδήγησε στον θάνατο, η αστυνομία δεν βλέπει καμία εγκληματική δράση, αλλά τον αποδίδει πιθανότατα σε φυσικά αίτια και λόγω της στάσης τους σώματός του -καθιστό δίπλα στο ραδιοτηλέφωνο πιθανότατα για να καλέσει για βοήθεια- σε κάποια καρδιακή προσβολή.
 
Όπως αναφέρουν πάντως δημοσιεύματα, ο 59χρονος ναυτικός έκανε τα ταξίδια του με την σύζυγό του μέχρι να χωρίσουν. Εκείνη όμως πέθανε δύο χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2010, με τον Manfred Bajorat να γράφει για αυτή γλυκά λόγια σε ένα φόρουμ για ναυτικούς στο διαδίκτυο. «Τριάντα χρόνια ήμασταν μαζί στο ίδιο μονοπάτι. Μετά η δύναμη των δαιμόνων ήταν ισχυρότερη από την θέληση για ζωή. Έφυγες. Ας βρει την γαλήνη η ψυχή σου. Ο δικός σου Manfred».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναυτικός αρχικά αναγνωρίστηκε από τα χαρτιά που βρήκαν οι αρχές στο 40 ποδιών γιοτ του, αλλά και τα γεμάτα φωτογραφικά άλμπουμ που είχε μαζί του.
 
iefimerida.gr