Βρετανία: Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στο κοντέινερ

2:07 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
02:10 μ.μ. - Πέμ, 24/07/2019
Image: Βρετανία: Κινέζοι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν στο κοντέινερ

Κινεζικής εθνικότητας φέρεται να ήταν τα 39 πτώματα στο Έσσεξ, τα οποία βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στο ψυγείο νταλίκας

Η αποκάλυψη έγινε από το τηλεοπτικό δίκτυο «ITV», την ώρα που οι έρευνες των βρετανικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τη διαλεύκανση των αιτιών αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας. Σε αυτή καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει η κατάθεση του οδηγού της νταλίκας.
 
Οι αστυνομικοί πάντως, πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εφόδους σε δύο διαφορετικές διευθύνσεις στη Βόρεια Ιρλανδία, σε μια προσπάθεια να βρουν περαιτέρω στοιχεία.
 
Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, οι έφοδοι της βρετανικής αστυνομίας πιθανολογείται ότι συνδέονται με τη σύλληψη του οδηγού του «φορτηγού της φρίκης».
 
Υπό κράτηση ο οδηγός
 
Στο μεταξύ, ο οδηγός παραμένει υπό κράτηση, με τις αρχές να εξετάζουν σε αυτή τη φάση όλα τα πιθανά σενάρια. Αστυνομικοί διεξάγουν παράλληλη έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από το έγκλημα βρίσκονται κυκλώματα σωματεμπορίας που επεδίωκαν να μεταφέρουν μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Πάντως, δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο οι άνθρωποι να κρύφτηκαν μέσα στο κοντέινερ στο πολυσύχναστο λιμάνι του Βελγίου, Τσεμπρούγκε, όπου στοιβάζονται πλήθος από εμπορευματοκιβώτια έτοιμα να μεταφερθούν στη Βρετανία.
 
ekriti.gr