Βρέντζου: Ευκαιρία για ένα ισχυρό brand name στο κρητικό ελαιόλαδο οι φετινές συγκυρίες

12:05 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023
12:01 μ.μ. - Δευ, 30/05/2023
Image: Βρέντζου: Ευκαιρία για ένα ισχυρό brand name στο κρητικό ελαιόλαδο οι φετινές συγκυρίες

Η Πρόεδρος του φορέα «Κρήτη το νησί μου» στον Ηχώ 99,8

Η Πρόεδρος του φορέα «Κρήτη το νησί μου» Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» σε μια συνέντευξη με ιδιαίτερη αναφορά στο ελαιόλαδο αλλά και την ένταξη των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Περιοχών «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος επιτροπής διαχείρισης Αστερουσίων.

Ειδικότερα για το ελαιόλαδο η κα Βρέντζου ανέφερε ότι φέτος ο παραγωγός κατάφερε να πετύχει πολύ καλές τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 5 ευρώ το κιλό. Αυτό που θέλουν και επιδιώκουν μέσα από τον φορέα «Κρήτη το νησί μου» είναι να υλοποιήσουν δράσεις που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν και θα αναδειχθεί ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης. Για να γίνει αυτό απαιτείται μια σταθερότητα στην ποιότητα του προϊόντος και εδώ απαιτείται η συνεργασία πολλών και βέβαια των παραγωγών. Οι οποίοι θα πρέπει να «κυνηγάνε» την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος και όχι τις επιδοτήσεις.

Βέβαια μιλάμε για τυποποιημένο ελαιόλαδο. Δεν μπορούμε να συζητάμε για εξαγωγή σε χύμα ελαιόλαδο. Το 65% του χύμα κρητικού ελαιολάδου εξάγεται στην Ιταλία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αλλάξει. Φέτος εκτιμάται ότι θα παραχθούν 100.000 τόνοι ελαιολάδου στο νησί. Ως φορέας έχουμε εκπονήσει μελέτη προώθησης του κρητικού ελαιολάδου, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες μας σε 18 χώρες, της Ευρώπης, των ΗΠΑ, του Καναδά και αλλού. Υπάρχει ένας κατάλογος με 6.500 εταιρίες στις οποίες μπορούμε να απευθυνθούμε, με 32.500 σημεία πώλησης.

Είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο, είναι ήδη έτοιμη η ετικέτα περιμένουμε την πιστοποίηση που πιστεύουμε σύντομα θα την έχουμε ώστε να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις μας, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η κα Βρέντζου.

Ακούστε εδώ αναλυτικά