Βράβευση του Δήμου Ιεράπετρας για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

7:46 π.μ. - Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
07:09 π.μ. - Παρ, 22/46/2023
Image: Βράβευση του Δήμου Ιεράπετρας για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Βραβείο από τα OTA AWARDS για τη νέα πλατεία

Τα Βραβεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 - OTA AWARDS 2023 (http://www,otaawards.gr), αποτελούν βραβεία τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας.

Τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας της Κ.Ε.Δ.Ε, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Ο Δήμος Ιεράπετρας έπειτα από το κάλεσμα για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή του στα βραβεία, ενεργοποίησε τη συμμετοχή του στην κατηγορία «ΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ/ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» με το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Ιεράπετρας και κατέθεσε το ζητούμενο υλικό. Στη συγκεκριμένη κατηγορία οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 150.

Αφού εξετάστηκαν όλες οι συμμετοχές από την κριτική επιτροπή (http://www,otaawards.gr/kritiki-epitropi) που αποτελείται από δεκάδες εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας με πρόεδρο την κα. Αλεξάνδρα Ρογκάκου, αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), ανακοινώθηκε στο Δήμο Ιεράπετρας η διάκρισή του και η επερχόμενη βράβευσή του στην τελετή που πραγματοποιήθηκε εχθές 20 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Αναγνωρίστηκαν τα ποιοτικά, αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά της νέας μεγάλης πλατείας Ιεράπετρας που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα κάθε πολίτη που κινείται ή δραστηριοποιείται στο κέντρο της πόλης αυξάνοντας της ποιότητα του δημόσιου χώρου και της ζωής των πολιτών.

Είναι η τρίτη φορά που ο Δήμος Ιεράπετρας βραβεύεται για ένα έργο του, έπειτα από τη βράβευση του νέου πάρκου εκθεσιακών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο χώρο του εργοστασίου “ΜΊΝΩΣ” (2016) και τη βράβευση της ανέγερσης κτιρίου Κ.Δ.Α.Π. Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Ιεράπετρας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στη δρομολόγηση και την υλοποίηση του έργου καθώς και όλους τους δημότες και τους επιχειρηματίες του κέντρου που υπέμειναν την όποια ταλαιπωρία των εργασιών περάτωσής του.