Βραβείο Εξωστρέφειας στο ΣΔΕ Ιεράπετρας

9:42 π.μ. - Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024
09:05 π.μ. - Δευ, 13/42/2024
Image: Βραβείο Εξωστρέφειας στο ΣΔΕ Ιεράπετρας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας βραβεύτηκε με το Βραβείο Εξωστρέφειας για την εργασία με την οποία συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό ECOMOBILITY-Οικολογική Μετακίνηση

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες σχολεία της τυπικής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και μόνο πέντε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, μεταξύ των οποίων και το Σ.Δ.Ε. Ιεράπετρας. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου και το σχολείο εκπροσωπήθηκε στην τελετή από τη διευθύντρια κα Αριστέα Πηγιάκη.

hxonews

Θέμα της εργασίας των εκπαιδευομένων του σχολείου ήταν «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη». Υλοποιήθηκε στο διάστημα Δεκέμβριος 2023-Απρίλιος 2024 και τα αποτελέσματα της παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή εκδήλωση στο χώρο του σχολείου στις 16 Απριλίου όπου και έγινε η πρώτη αξιολόγηση από επιτροπή, τη σύσταση της οποίας ανέλαβε η κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ECOCITY. Στη συνέχεια, η εργασία στάλθηκε ηλεκτρονικά σε επιτροπή αξιολόγησης, απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς καθηγητές και επιστημονικά μέλη περιβαλλοντικών οργανισμών. Το αποτέλεσμα της τελικής αξιολόγησης ήταν αυτό το Βραβείο Εξωστρέφειας που γέμισε με χαρά εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές καθώς είδαν τον χρόνο και τον κόπο τεσσάρων μηνών να αναγνωρίζεται και να βραβεύεται μάλιστα.

hxonews

Η διευθύντρια του Σ.Δ.Ε. Ιεράπετρας, εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων του σχολείου, ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της εργασίας και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων, την Τροχαία Ιεράπετρας και τον Σύλλογο ΑμεΑ Ιεράπετρας καθώς χωρίς τη συνεργασία και τη συνδιαλλαγή μαζί τους το Βραβείο Εξωστρέφειας δεν θα έρχονταν στο σχολείο μας.