Βοργιάς: Στους δρόμους για την τραγωδία στα Τέμπη και τους πλειστηριασμούς

10:34 π.μ. - Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023
10:03 π.μ. - Πέμ, 16/34/2023
Image: Βοργιάς: Στους δρόμους  για την τραγωδία στα Τέμπη και τους πλειστηριασμούς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης

Αναφορικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Βοργιάς.

Όπως είπε, με την τραγωδία στα Τέμπη το ποτήρι ξεχείλισε γιατί βλέπουμε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και αυτοί που έπρεπε δεν έκαναν όσα έπρεπε για να προλάβουν την τραγωδία. Δεν ήταν το πρώτο δυστύχημα, ίσως δεν είναι και το τελευταίο. Ο κ. Καραμανλής είχε εγγυηθεί για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Δυστυχώς χάθηκαν 57 ψυχές, που ζητούν δικαίωση. Κοιτάζουμε το δέντρο που είναι ο σταθμάρχης και δεν κοιτάζουμε το δάσος εκεί που υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.

Δεν μπορώ επίσης να δεχθώ ότι γίνονται διπλές κινητοποιήσεις όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Στο Ηράκλειο γίνεται μια συγκέντρωση. Σημασία έχει να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, στα δύσκολα και έτσι στέλνεται ένα πιο ηχηρό μήνυμα. Να μην παίξουμε στις πλάτες των ζωών που χάθηκαν, με πολιτικές σκοπιμότητες, είπε ο κ. Βοργιάς.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και σημείωσε. Πρέπει να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης με βάση τις δυνατότητες του δανειολήπτη. Και εδώ να διευκρινιστεί ότι δεν υποστηρίζουμε την πρώτη κατοικία με πισίνες και 10 δωμάτια. Υποστηρίζουμε τον οικογενειάρχη που μπορεί να έχασε τη δουλειά του, που πλήρωνε για χρόνια δόσεις και πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, για περιπτώσεις που οικογένειες δεν μπορούν να επιβιώσουν, μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δεν μπόρεσαν να αντέξουν στην κρίση.

Να μην αφήσουμε τα ελληνικά ξένα funds να πάρουν τις ιδιοκτησίες των ανθρώπων. Είναι απαράδεκτη η κατάσχεση ιδιοκτησιών σεισμόπληκτων ακόμη και των τραπεζικών τους λογαριασμών ή να τους κόβεται το ρεύμα όπως βλέπουμε στην περίπτωση του Αρκαλοχωρίου.

Ως εργατικό κέντρο Ηρακλείου είμαστε κοντά στα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας, σημείωσε μεταξύ άλλων απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή.