«Βόμβα» για το φράγμα Αποσελέμη - Που ελαττώνεται η παροχή;

7:53 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018
07:12 μ.μ. - Δευ, 03/53/2018
Image: «Βόμβα» για το φράγμα Αποσελέμη - Που ελαττώνεται η παροχή;

Τμηματική λειτουργία για 3 μέρες το μήνα για το διυλιστήριο

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν μέρα γιορτής για το διυλιστήριο του Φράγματος Αποσελέμη, οπότε δήμαρχοι έπιναν το ποιοτικό νερό, ανταλλάσσοντας ευχές…
 
 
Τίποτα όμως δεν θυμίζει τις εικόνες του παρελθόντος, αφού τα πράγματα πήραν δραματική τροπή για το μεγαλύτερο υδρευτικό έργο της Κρήτης, καθώς επιβεβαιώθηκε  ένα από τα χειρότερα σενάρια για το Φράγμα Αποσελέμη με φόντο και τις ελάχιστες ποσότητες νερού.
 
Τμηματική λειτουργία
 
Από τις 20 Μαρτίου το διυλιστήριο μπαίνει σε καθεστώς τμηματικής λειτουργίας για 3 μέρες το μήνα και μέχρι τέλος του χρόνου! Από βδομάδα σταματάει η υδροδότηση για τους δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, οι οποίοι θα λαμβάνουν νερό μόνο για 3 μέρες το μήνα.
 
Όσο για το λιγοστό νερό στο Φράγμα Αποσελέμη το οποίο επαρκεί μόνο για 2 μήνες, οι αντίστοιχες Δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης υπέβαλαν αίτημα προς τον ΟΑΚ προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις ποσότητες νερού το Καλοκαίρι και συγκεκριμένα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω τουρισμού.
 
Και μπορεί ο ΟΑΚ να βλέπει θετικά το αίτημα αυτό, όμως από την άλλη, ο κ. Καζάσης ξεκαθαρίζει ότι ο ΟΑΚ δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει τη διαχείριση του διυλιστηρίου με ίδιους πόρους, με τον ίδιο να καλεί τις 3 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης να ξοφλήσουν τα χρέη τους, τα οποία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, με τα περισσότερα να αφορούν τη ΔΕΥΑΗ.
 
Χωρίς άδεια χρήσης
 
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι εδώ και 2 χρόνια το διυλιστήριο δεν διέθετε άδεια χρήσης νερού, την οποία εξασφάλισε πρόσφατα…
 
Αναπόφευκτα η τμηματική λειτουργία του διυλιστηρίου του Φράγματος Αποσελέμη- 3 φορές το μήνα - είναι μια λύση ανάγκης, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού.Το ζήτημα θα απασχολήσει άμεσα την ΠΕΔ Κρήτης ενώ τον ερχόμενο Ιούνιο, η όλη κατάσταση θα επανεκτιμηθεί από τους αρμόδιους.
 
 
neakriti.gr