ΒΟΑΚ: Στο Σπίρτζη το θέμα της επικίνδυνης «στενωπού» στον Αποσελέμη

6:58 μ.μ. - Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
06:12 μ.μ. - Τρί, 11/58/2018
Image: ΒΟΑΚ: Στο Σπίρτζη το θέμα της επικίνδυνης «στενωπού» στον Αποσελέμη

Ερώτηση στο Χρήστο Σπίρτζη απευθύνει η Βασίλης Κεγκέρογλου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, απηύθυνε ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με το neakriti.gr, αναφορικά με την επικίνδυνη  “στενωπός” στον Αποσελέμη, στο τμήμα Γούβες - Χερσόνησος».
 
«Κύριε Υπουργέ,
 
Όπως γνωρίζετε ολοκληρώνεται η κατασκευή του οδικού έργου «Τμήμα Γούβες – Χερσόνησος» του ΒΟΑΚ  που ξεκίνησε από το 2013.
 
Αφορά ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με τέσσερις (4) λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε κάθε ρεύμα, με μια εξαίρεση στο σημείο κοντά στον Αποσελέμη που δημιουργείται «στενωπός»
 
Συγκεκριμένα πριν τον Αποσελέμη και στο σημείο πριν διαχωριστεί το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από το άλλο, φαίνεται ότι δημιουργείται «στενωπός» αφού  δεν θα υπάρχει Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης ούτε στο ένα ρεύμα, ούτε στο άλλο και επιπλέον οι τέσσερις λωρίδες έχουν λιγότερο πλάτος για σημαντικό μήκος.
 
Επειδή η «στενωπός» αυτή δημιουργείται λόγω κάποιων τοιχίων αντιστήριξης που είχαν κατασκευαστεί στο παρελθόν για να αντιμετωπίσουν «κατάρρευση» των πρανών, όταν όμως ο δρόμος είχε από μια λωρίδα σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας και
 
Επειδή η «στενωπός» αυτή είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα προκαλεί συνεχώς ατυχήματα,
 
Ερωτάσθε κ Υπουργέ:
 
Η «στενωπός» προβλέπεται από την υφιστάμενη μελέτη ή είναι κατασκευαστική αστοχία;
Αν προβλέπεται από την υφιστάμενη εγκεκριμένη μελέτη (Κακώς!!!!!) προτίθεστε να δώσετε οδηγίες για την τροποποίηση της ώστε να βρεθεί άλλος τρόπος στήριξης των πρανών χωρίς να δημιουργείται «στενωπός» από τα τοιχία που πρέπει να αποξηλωθούν για να έχει ο δρόμος τα ίδια γεωμετρικά χαρακτηριστικά και σε αυτό το σημείο;»