ΒΟΑΚ: Κλείνει το τμήμα Γούβες - Χερσόνησος - Πόσο θα διαρκέσουν τα έργα

7:06 π.μ. - Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
07:11 π.μ. - Δευ, 20/06/2017
Image: ΒΟΑΚ: Κλείνει το τμήμα Γούβες - Χερσόνησος - Πόσο θα διαρκέσουν τα έργα

Κλείνει από σήμερα το τμήμα Γούβες - Χερσόνησος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, λόγω απαραίτητων εργασιών

 Πρόκειται για το τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Γουρνών έως τον ανισόπεδο κόμβο Καστελίου, και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα διοχετεύεται στην παλιά εθνική οδό.
 
Για το ρεύμα κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Αγ. Νικόλαο. Η εκτροπή θα πραγματοποιείται δια μέσω του νότιου κλάδου του Α/Κ Γουρνών και έπειτα στην Π.Ε.Ο.(Ε 90). Στην συνέχεια τα οχήματα θα κινούνται ανατολικά κατά μήκος της Π.Ε.Ο. (Ε 90) και στον υφιστάμενο Ι/Κ της Π.Ε.Ο. προς Καστέλι –Λ. Χερσονήσου (οικισμός Αγ. Ιωάννης), τα οχήματα θα κινούνται νότια μέσω της Ε.Ο. Ε92 προς τον Α/Κ Καστελίου του Β.Ο.Α.Κ. Ακολούθως επί της οδού Καστελίου – Χερσονήσου στην περιοχή του Α/Κ Καστελίου και συγκεκριμένα στον βόρειο κυκλικό Ισόπεδο Κόμβο, η κυκλοφορία θα διενεργείται προς Αγ. Νικόλαο και προς Καστέλι. Τα οχήματα προς Αγ. Νικόλαο θα κινούνται επί της υφιστάμενης βόρειας ράμπας του Α/Κ και στην συνέχεια θα εισέρχονται στον Β.Ο.Α.Κ.(Α 90). Για το ρεύμα κυκλοφορίας από Αγ. Νικόλαο προς Ηράκλειο. Η εκτροπή της κυκλοφορίας από τον Β.Ο.Α.Κ. (Α 90) θα πραγματοποιείται δια μέσου της υφιστάμενης ράμπας του Α/Κ Καστελίου στον κυκλικό κόμβο επί της Παλαιάς Εθνικής οδού Καστελίου – Χερσονήσου (Ε 92) βόρεια του υφιστάμενου κόμβου. Ο κυκλικός κόμβος θα διανέμει την κυκλοφορία προς Καστέλι και προς Ηράκλειο – Χερσόνησο. Τα οχήματα προς Ηράκλειο θα κινούνται βόρεια επί της ΠΕΟ Καστελίου – Χερσονήσου (Ε 92) και δια μέσω του ισόπεδου κόμβου στη θέση Αγ. Ιωάννης στην (ΠΕΟ) Ε 92 Χερσόνησος – Ηράκλειο θα κινούνται δυτικά και θα εισέρχονται στον Β.Ο.Α.Κ.(Α 90) δια μέσου της βορειοδυτικής ράμπας του Α/Κ Γουρνών.
 
Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης, πρόκειται για απαραίτητες έργασίες κατασκευής μιας απο τις γέφυρες του Αποσελέμη, καθώς και η κατασκευή διαχωριστικών στηθαίων.
 
Ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για τέσσερις μήνες.
 
Πηγή: ekriti.gr