Βλατάκης: Τα θετικά και αρνητικά των μέτρων που εξαγγέλθηκαν για τον τουρισμό

12:37 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Πέμ, 21/37/2020
Image: Βλατάκης: Τα θετικά και αρνητικά των μέτρων που εξαγγέλθηκαν για τον τουρισμό

Ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Για τα θετικά και αρνητικά σημεία των εξαγγελιών της κυβέρνησης για τον τουρισμό μιλάει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης κ. Μ. Βλατάκης. Καταρχάς όπως είπε το θετικό είναι ότι ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε προσωπικά με τον τουρισμό. Τα δε μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση και πλέον η κυβέρνηση μπαίνει στη διαδικασία επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας ενώ επωφελούνται και εργαζόμενοι.

Παρόλα αυτά, τα μέτρα δεν ήταν σε τόσο εύρος όσο αξίζει ο τουρισμός και στα όσα έχει δώσει διαχρονικά στην πατρίδα μας. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά περισσότερα όμως πρέπει να δούμε και τις οικονομικές δυνατότητες. Από τη στιγμή που η Ευρώπη δεν αποφασίζει να στηρίξει σωστά και πλουσιοπάροχα τις χώρες για να ξεφύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη καταλαβαίνουμε ότι οι κυβερνήσεις είναι σε δύσκολη θέση. Δεν έγινε όπως περιμέναμε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, το τουριστικό πακέτο, τη φιλοξενία.

Επίσης ως προς την επιδότηση εργασίας, την θέλαμε κάπως διαφορετικά. Να δουλεύει ο εργαζόμενος όλο το χρόνο και να πληρώνεται μισά μισά από το κράτος και την επιχείρηση Ακολουθείται όμως άλλο μοντέλο. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να γίνουν βελτιώσεις, εξαγγέλθηκαν τα πρώτα μέτρα, εκτιμάμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, τόνισε ο κ. Βλατάκης .