Βλατάκης: Προχωράμε βήμα βήμα στον Τουρισμό

10:19 π.μ. - Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020
10:06 π.μ. - Δευ, 15/19/2020
Image: Βλατάκης: Προχωράμε βήμα βήμα στον Τουρισμό

Ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης στον Ηχώ 99,8

Προχωράμε βήμα βήμα στον τουρισμό παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα κάθε φορά γύρω από τον κορωνοϊό δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Κρήτης κ. Μιχάλης Βλατάκης. Σημείωσε ότι είναι σημαντικό ότι ο Πρωθυπουργός ασχολείται ενεργά με τον τουρισμό ωστόσο όμως υπάρχει μια πικρία για τα μέτρα στήριξης του τουρισμού τα οποία δεν είναι αντίστοιχα των όσων προσφέρει ο τουρισμός.

Είπε στη συνέχεια ότι όσοι ανοίξουν φέτος είτε ξενοδοχεία είτε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη ζημία. Στόχος είναι η ζημιά αυτή να είναι η λιγότερη δυνατή. Παράλληλα στόχος είναι να να στηριχτούν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Βλατάκη ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Κρήτης για την στήριξη του τουρισμού σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την ενίσχυση επιχειρηματιών και εργαζομένων για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19, καλώντας τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος: «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό τουρισμό, Εστίαση», το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης Το σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της σχετικής ΚΥΑ, η οποία εκδόθηκε από τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού.