Βλασσάκης: «Έμφραγμα» στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:32 π.μ. - Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021
10:09 π.μ. - Τετ, 15/32/2021
Image: Βλασσάκης: «Έμφραγμα» στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Αδυναμία καταβολής μισθών, αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών λόγω αναστολών εργαζομένων

Την εικόνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας μετά και την αναστολή ανεμβολίαστων εργαζομένων δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Δ.Βλασάκης αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων. Όπως είπε το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ακτινολογικό. Ενώ η γιατρός ακτινολόγος νόσησε, ο Διοικητής δεν δέχεται το έγγραφο νόσησης, δεν γνωρίζουν γιατί, και η γιατρός έχει τεθεί σε αναστολή. Υπάρχουν μόνο τεχνολόγοι και χειριστές για τις εξετάσεις, δεν υπάρχει όμως κάποιος γιατρός να τις διαγνώσει. Θεωρούμε πάντως ότι τελικά το θέμα θα λυθεί. Γενικότερα βλέπουμε οι νομοθεσίες να συνοδεύονται και από κάποια ερμηνευτική εγκύκλιο. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις παρόλο που η νομοθεσία είναι σαφής προέκυψε διευκρινιστική σύμφωνα με την οποία, υγειονομικοί που νοσούν πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο και να κάνουν pcr, μοριακό τεστ, δεν δέχονται δηλαδή το rapid κάτι που δέχονταν παλιότερα. Επομένως υπάρχει μια σύγχυση. Η συγκεκριμένη γιατρός ωστόσο είχε νοσήσει νωρίτερα, εξήγησε. Πρόσθεσε ότι υπάρχει και ένας άλλος γιατρός που είναι στη φάση για να βγει στη σύνταξη και δεν μπορούν να προχωρήσουν διαδικασίες γιατί είναι σε αναστολή. Επίσης προβλήματα υπάρχουν τους τομείς καθαριότητας, το διοικητικό τμήμα όσων αφορά τα εντάλματα και τις πληρωμές που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, αλλά και στο τμήμα προμηθειών, είναι η εικόνα που περιέγραψε ο κ. Βλασσάκης.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι αυτό που προβληματίζει είναι τι θα γίνει σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων και ειδικά σε μαθητές. Ήταν μια ανάσα το Διαλυνάκειο στη Νεάπολη, ωστόσο είναι γνωστά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν εκεί. Πρέπει δε να τονιστεί ότι η κυβέρνηση όταν μιλούσε για αναστολές έκανε και λόγο για πλάνο, για σχεδιασμό, που στην πράξη δεν βλέπουμε. Δεν ξέρουμε λοιπόν τι μπορεί να υπάρχει πίσω από όλο αυτό μετά και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δυο νοσοκομεία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βλασσάκης.

Πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχουν στην παγκρήτια διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ στις 21 Σεπτεμβρίου μιας και το πρόβλημα είναι κοινό για όλα τα νοσοκομεία. Όσο για την προκήρυξη γιατρών με 14 από αυτούς να αφορούν στην κάλυψη θέσεων στο Λασίθι , πρόκειται για μια επαναπροκήρυξη και ο προβληματισμός είναι εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς να έρθουν στον νομό. Κλείνοντας θύμισε ότι και το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει κινητοποίηση από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τότε δεν κατέστη εφικτό να συναντήσουν την Διοικήτρια καθώς απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους, και ευελπιστούν ότι τώρα θα τη συναντήσουν και θα τους λύσει απορίες και θα δώσει εμπεριστατωμένες απαντήσεις.