Black Friday: Σκέψεις για αλλαγή της ημερομηνίας

10:19 π.μ. - Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
10:10 π.μ. - Πέμ, 24/19/2019
Image: Black Friday: Σκέψεις για αλλαγή της ημερομηνίας

Στις 29 Νοεμβρίου η Black Friday 2019, σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα όμως, ακόμη «το ψάχνουν»

Στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ημέρα προσφορών «Black Friday» («Μαύρη Παρασκευή») σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα, ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις για διαφορετικές ημερομηνίες…
 
Στον υπόλοιπο (Δυτικό) κόσμο, η Black Friday διεξάγεται για μία ημέρα και η ημερομηνία της ορίζεται μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών (φέτος πέφτει στις 28 Νοεμβρίου).
 
Ωστόσο, η Ελληνική αγορά, προτιμά η Black Friday να μην αποτελεί μια μόνο ημέρα, αλλά μια περίοδο εκπτώσεων, με τη φετινή ημερομηνία να μην έχει ξεκαθαριστεί ακόμη.
 
Γιατί θέλουν να «πάει» νωρίτερα;
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το news247.gr, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν σκέψεις για μεταφορά από τις 29 Νοεμβρίου στις 22 Νοεμβρίου για διάφορους λόγους.
 
Ο βασικότερος έχει να κάνει με το ότι η Black Friday έχει γίνει, τουλάχιστον για τον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, η κορυφαία περίοδος εκπτώσεων. Για αρκετές από τις μεγάλες αλυσίδες αντιπροσωπεύει την συγκεκριμένη περίοδο πραγματοποιείται σχεδόν το 10% του τζίρου τους.
 
Επικαλούμενοι τις ουρές και τα προβλήματα εξυπηρέτησης που είχαν την πρώτη χρονιά εμφάνισης της Black Friday στην Ελλάδα, «άνοιξαν» την περίοδο σε τριήμερο και στην συνέχεια σε πενθήμερο και σε κάποιες περιπτώσεις σε εβδομάδα. Σε αυτή την λογική γίνονται ανεπίσημα σκέψεις για μετακίνηση μία εβδομάδα νωρίτερα.
 
Προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν και κάποιοι εμπορικοί σύλλογοι (σ.σ. ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών πήρε θέση υπέρ της επίσημης ημερομηνίας) καθώς η 29η Νοεμβρίου 2019 είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, περίοδο που επίσης πραγματοποιούνται υψηλές πωλήσεις χωρίς όμως εκπτώσεις και προσφορές.
 
Πάντως, μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών αναφέρουν ότι η ημερομηνία θα είναι η 29η Νοεμβρίου, αλλά εκτιμούν ότι οι προσφορές θα ξεκινήσουν αρκετές ημέρες νωρίτερα.