Βίντεο με τις λύσεις που προτείνουν οι παραγωγοί για την ανακύκλωση απορριμμάτων θερμοκηπίου

11:36 π.μ. - Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Παρ, 11/36/2022
Image: Βίντεο με τις  λύσεις που προτείνουν οι παραγωγοί για την ανακύκλωση απορριμμάτων θερμοκηπίου

Κάθε χρόνο η ίδια απαράδεκτη κατάσταση σε Στόμιο – Γρα Λυγιά

Το μεγάλο πρόβλημα με τη διαχείριση υπολειμμάτων ανακυκλώσιμων απορριμμάτων θερμοκηπίων παραμένει στον Δήμο Ιεράπετρας με συνέπεια να είναι πια καθημερινό φαινόμενο οι απαράδεκτες εικόνες με χαρτόκουτες και φελιζόλ με τις όποιες αισθητικές και περιβαλλοντικές συνέπειες. Ενδεικτικό της κατάστασης ότι η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας έχει υποβάλλει το τελευταίο δίμηνο πάνω από 60 διοικητικά πρόστιμα ενώ τις προηγούμενες ημέρες και σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και σε όλα τα ονόματα, εταιρείες κλπ τα οποία βρέθηκαν αναγεγραμμένα πάνω στις κούτες.

Η κάμερα του Ηχώ 99,8 βρέθηκε στην καρδιά της παραγωγής , στο Στόμιο και οι εικόνες που κατέγραψε μιλούν από μόνες τους. Σε μια περιοχή, όπου παράγονται ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα, και το περιβάλλον γύρω από την παραγωγή θα έπρεπε να είναι πεντακάθαρο. Αν και πολλές ποσότητες από τα «σκουπίδια» αυτά απομακρύνθηκαν προ ημερών από τον Δήμο , δυστυχώς μέσα σε λίγες ημέρες η εικόνα είναι και πάλι, σχεδόν η ίδια.

Αγανακτισμένοι είναι και οι πολίτες που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή και αναγκάζονται να ζουν δίπλα σε αυτά τα «σκουπίδια». Κάνουν λόγο για εστίες μόλυνσης και αυτό που ζητούν είναι την απομάκρυνσή τους και να μην ξαναδούν τέτοιες εικόνες.

Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να καθαρίζεται η περιοχή μας. Ας περιφράξει ο Δήμος έναν χώρο και να τοποθετούν οι παραγωγοί εκεί τα σκουπίδια τους. Αλλά και για όσους τα πάμε στην προτεινόμενη θέση στο Καπίστρι ας ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το τι θα πρέπει να πληρώνουμε, τόνισαν μεταξύ άλλων όσοι μίλησαν στην κάμερα.