Βίντεο από τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Μύρτου – Στόχος να γίνει πολιτιστικό κέντρο

12:04 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023
12:01 μ.μ. - Πέμ, 12/04/2023
Image: Βίντεο από τα εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Μύρτου – Στόχος να γίνει πολιτιστικό κέντρο

Σκοπός να αγαπήσουν οι νέοι το βιβλίο και να ξεφύγουν από τις πολλές ώρες στο διαδίκτυο

Με μια «Βόλτα στης Ποίησης την Μουσική» έγιναν εχθές τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης Μύρτου που φιλοξενείται στην αίθουσα Εμμ. Δασκαλάκης. Ένας καλαίσθητος χώρος που αναμένεται να φέρει μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στο βιβλίο και τη φιλαναγνωσία.

hxonews

Το όλο εγχείρημα μια συνεργασία εθελοντών με τη στήριξη της Τοπικής κοινότητας και του Δήμου Ιεράπετρας και πολλούς άλλους εθελοντές που προσέφεραν βιβλία για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έγινε η παρουσίαση του ποιητικού έργου του συντοπίτη Νικόλα Ευαντινού.

hxonews

Παρουσίαση: Μαρία Καπαράκη

Ηλεκτρική κιθάρα/αυτοσχεδιασμοί: Γιώργος Λαμπράκης

Ποιήματα διάβασαν :

Γιάννης Μανιαδάκης

Κωστής Βασαρμίδης

Πόπη Δασκαλάκη

Η κάμερα του hxonews.gr ήταν εκεί και κατέγραψε στιγμιότυπα από την εκδήλωση. Μίλησαν ο εθελοντής κ. Β. Φραγκιαδάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Παντελάκης και ο αντιπρόεδρος κ. Μ. Πηγιάκης.

-

Επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση, την Κυριακή, 15, Ιανουαρίου, 2023 στις 7:00 το βράδυ, στην Αίθουσα Ε. Δασκαλάκη, η Βιβλιοθήκη παρουσιάζει την ζωντανή, διασκεδαστική και παράλληλα μορφωτική παράσταση, «Ο Κόσμος γύρω μας» Μια παράσταση για παιδιά από 6 – έως 96 ετών!!!!

Η συναρπαστική αυτή παράσταση χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά αντικείμενα απεικονίζει τους νόμους της φύσης και πώς αυτοί αποτελούν τη βάση του σύγχρονου κόσμου μας.

Οι θεαματικές επιδείξεις των αρχών του νερού, του αέρα, της θερμότητας της βαρύτητας της ατμοσφαιρικής πίεσης κλπ. είναι τόσο διασκεδαστικές όσο και εκπαιδευτικές, και με ένα κερί, ένα μπαλόνι, ένα ποτήρι νερό, ένα αυγό κλπ.; αποκαλύπτουν τα μυστικά και τη μαγεία της φύσης και προετοιμάζουν σήμερα τους επιστήμονες του αύριο!!!!

Η παράσταση καλλιεργεί την αγάπη για τη φύση και οξύνει την περιέργεια και την απορία στα παιδιά και υπενθυμίζει στους ενήλικες τις συναρπαστικές πτυχές του κόσμου στον οποίο ζούμε.

Μέσα από το παιχνίδι, την διασκέδαση και την εμπειρία η παράσταση ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν περαιτέρω τον φυσικό μας κόσμο με ανοιχτό πνεύμα και περιέργεια και να επιδιώξουν και να απολαύσουν τη μελέτη και την εξερεύνηση της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Η παράσταση αυτή, με τίτλο “Science Factory”, με τον Βαγγέλη Φραγκιαδάκη προβλήθηκε στην Ολλανδική Τηλεόραση για δύο χρόνια.

hxonews
hxonews