Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ξεκινά η πολύκροτη δίκη μετά από 15 μήνες ερευνών και συλλήψεων

9:21 π.μ. - Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024
09:01 π.μ. - Δευ, 08/21/2024
Image: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ξεκινά η πολύκροτη δίκη μετά από 15 μήνες ερευνών και συλλήψεων

Η φρικώδης υπόθεση του συστηματικού βιασμού, εκπόρνευσης, σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται αύριο, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, 15 μήνες μετά τις πρώτες συλλήψεις

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη καλεί σε συγκέντρωση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επί της οδού Δέγλερη, στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας (8/1), ως έμπρακτη στήριξη στο ανήλικο κορίτσι. «Καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα trafficking και παιδοβιασμών. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας» τονίζει, μεταξύ άλλων, το κάλεσμα.

Δεκάδες ήταν οι άνδρες που κλήθηκαν ή εμφανίστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, διότι συνομιλούσαν -είτε στην εφαρμογή Blindchat, είτε σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες- με προφίλ του ανήλικου κοριτσιού, δεδομένου ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε στα χέρια της τουλάχιστον 367 συνομιλίες που είχαν καταγραφεί πολύ πριν τις πρώτες συλλήψεις, από τον Μάιο του 2022.

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης και παιδεραστής, Ηλίας Μίχος, φέρεται να είχε δημιουργήσει 51 διαφορετικά προφίλ για την εκπόρνευση του παιδιού -ακόμα και σε οίκο ανοχής- και να ζητούσε από 50 έως 230 ευρώ από τους «πελάτες» του.

Ηλίας Μίχος και μητέρα της 12χρονης στο «κάδρο» των πρωταγωνιστών

Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποφάσισε την παραπομπή συνολικά 26 ατόμων σε δίκη, δύο είναι οι πρωταγωνιστές στη δυσώδη υπόθεση με θύμα το 12χρονο κορίτσι που θα καθίσουν στο εδώλιο για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού, ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα του κοριτσιού.

Ο παιδεραστής Μίχος θα δικαστεί για βιασμό του κοριτσιού καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 38χρονη -σήμερα- μητέρα που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου. Στο σχετικό βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν πως η μητέρα της 12χρονης διέθετε έναντι αμοιβής ηλεκτρονικό υλικό με το παιδί της γυμνό, σε πρόσωπα που προσδιορίζονται στην ογκοδέστατη δικογραφία.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι αποκαλούμενοι «πελάτες» του Μίχου, άνδρες που πλήρωναν για τη σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο.

Για την 12χρονη και όσα συνέβαιναν επί μήνες σε βάρος της, βρίσκεται σε εξέλιξη ανάκριση για δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε, ώστε να μην τεθούν ζητήματα συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών στην προσωρινή κράτηση των εμπλεκόμενων της βασικής υπόθεσης.

Στο απυρόβλητο το διαφαινόμενο κύκλωμα μαστροπείας

Από τον Οκτώβριο του 2022, όταν η υπόθεση ξεκίνησε να βλέπει το φως της δημοσιότητας, πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν λόγο για διαφαινόμενο κύκλωμα μαστροπείας.

Τον ίδιο μήνα, η δημοσιογραφική έρευνα των Reporters United αποκάλυψε ότι ο οίκος ανοχής στον οποίο φέρεται να εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος τη 12χρονη από τον Κολωνό σχετιζόταν με το κύκλωμα «προστασίας» της Greek Mafia μέσω της 70χρονη «Μαρίνας», την οποία δημοσιεύματα (Βήμα και Mega) έδειχναν ως ιδιοκτήτρια.

Δύο μήνες μετά, οι Reporters United αποκάλυψαν πως η 70χρονη «Μαρίνα» ήταν επίσης ιδιοκτήτρια του site γνωριμιών που χρησιμοποιούσε για τη σωματεμπορία της 19χρονης Ε., στην υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη, ο καταδικασθείς αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος.

Παρά τις ισχυρές ενδείξεις και τις επί μήνες αστυνομικές διαρροές περί εμπλοκής επίορκων αστυνομικών και ερευνών για το κύκλωμα μαστροπείας, δεν υπήρξε καμία εξέλιξη σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

tvxs.gr