Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Έτσι θα «δέσουν» τους εμπλεκόμενους - Eν αναμονή της απολογίας του 66χρονου λυράρη (vid)

9:55 π.μ. - Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Πέμ, 30/55/2023
Image: Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Έτσι θα «δέσουν» τους εμπλεκόμενους - Eν αναμονή της απολογίας του 66χρονου λυράρη (vid)

Σε αργία ο 46χρονος γιατρός ενόψει της ποινικής δίωξης για την εμπλοκή του στην υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας

Σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων του (για διάστημα 30 ημερών) τέθηκε ο 46χρονος γιατρός, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Ηρακλείου, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στη φρικιαστική υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας που ήρθε στο “φως” πριν από μερικά 24ωρα με τη σύλληψη ενός 66χρονου καλλιτέχνη κρητικής μουσικής. Επισημαίνεται ότι ο 46χρονος δεν έχει συλληφθεί, ούτε έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Στο μεταξύ, οι οργισμένες αντιδράσεις της κοινής γνώμης συνεχίζονται και εκδηλώνονται μέσω... διαδικτύου, καθώς το προφίλ του 66χρονου μουσικού έχει κατακλυστεί από ουκ ολίγα υβριστικά-απειλητικά μηνύματα. Οι χρήστες του διαδικτύου “καταδικάζουν σε θάνατο” τον κατηγορούμενο, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα του κατηγορούμενου και προκαταβάλλοντας την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Αντιδράσεις εκφράστηκαν και μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής (ΠΣΚΚΜ), ο οποίος μετά από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Συλλόγου «καταδικάζει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις από οποιονδήποτε κι αν γίνονται και τις θεωρούμε τη χειρότερη μορφή εγκλήματος που μπορεί να διαπράξει κάποιος».

-

Πάντως, συγγενείς του 66χρονου ξεσπούν υπέρ του ανθρώπου τους, κάνοντας λόγο για καταδίκη πριν «καλά-καλά κριθεί από τη Δικαιοσύνη».

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 46χρονου γιατρού, που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, ενημερώθηκε σχετικά από την Εισαγγελία η διοίκηση του εν λόγω νοσοκομείου, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Ως εκ τούτου, ο διοικητής αποφάσισε την αναστολή άσκησης καθηκόντων του εμπλεκόμενου γιατρού για 30 ημέρες. Όπως προβλέπεται, ο γιατρός ακολούθως θα παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα με το ερώτημα της αργίας. Για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΙΣΗ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου, αποφασίστηκε να κληθεί ο 46χρονος να δώσει εξηγήσεις.

Μιλώντας χθες Τετάρτη, στην “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr, ο πρόεδρος του ΙΣΗ, Αλέξανδρος Πατριανάκος, ανέφερε ότι ο Σύλλογος ενημερώθηκε «για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, οπότε πλέον κι εμείς - σαφώς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, σαφώς δεν καταδικάζουμε - ξεκινάμε με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες, συγκαλούμε έκτακτο Δ.Σ., προκειμένου να ακολουθηθούν και με γρήγορους ρυθμούς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Πατριανάκος, «το ιατρικό λειτούργημα και η ιατρική ιδιότητα δε συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές».

Επισημαίνεται, πάντως, ότι ο γιατρός αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο γιατρός, αν και συναντήθηκε με το παιδί, φέρεται να μην είχε οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός αυτός φέρεται να επιβεβαιώνεται και από τον παθόντα.

Στο μεταξύ, οι φρικιαστικές αποκαλύψεις της υπόθεσης δε σταματούν. Όπως αποκαλύφθηκε, το ανήλικο κορίτσι, το οποίο φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας για την οποία κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί τον περασμένο Δεκέμβριο ο 66χρονος, έχει συγγενική σχέση με τον ανήλικο που φέρεται να είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ο λυράρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει βαρύτατες ποινικές διώξεις και έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Αφενός συνεχίζονται οι προσπάθειες ταυτοποίησης των δύο ατόμων που μέχρι χθες παρέμεναν άγνωστα, και τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Εξάλλου, οι έρευνες συνεχίζονται και για τους 29, οι οποίοι ως χρήστες της πλατφόρμας γνωριμιών επικοινώνησαν με το “προφίλ” του ανηλίκου στην εν λόγω πλατφόρμα. Προφανώς, εξετάζεται εξονυχιστικά το αν υπήρξαν κι άλλα ανήλικα θύματα.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής (ΠΣΚΚΜ) «καταδικάζει τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις από οποιονδήποτε κι αν γίνονται και τις θεωρούμε τη χειρότερη μορφή εγκλήματος που μπορεί να διαπράξει κάποιος».

«Έχουμε όμως μια ένσταση ως προς τον τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς, οι διατυπώσεις στα δημοσιεύματα βάζουν σε πρώτη θέση την ιδιότητα του δράστη και σε δεύτερη θέση το γεγονός.

Τέτοιες διατυπώσεις οδηγούν σε λανθασμένους συνειρμούς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε γίνονται εσκεμμένα. Αν όμως γίνονται από κάποιους, για λόγους εντυπωσιασμού και ακροαματικότητας, αυτό είναι απαράδεκτο διότι επηρεάζουν τη συνείδηση των συμπολιτών μας και προσβάλλουν έναν ολόκληρο κλάδο, προσδίδοντάς του τέτοια χαρακτηριστικά.

Ένας άνθρωπος (μέσα σε εισαγωγικά) ψυχικά ασθενής, επειδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζεται ή θέλει να παρουσιάζεται ως καλλιτέχνης, διέπραξε ένα έγκλημα εις βάρους ανηλίκου και λόγω της ιδιότητάς του αυτής μέσω εσφαλμένων διατυπώσεων οδηγείται η κοινή γνώμη σε λάθος συμπεράσματα.

Πρέπει, επίσης, να γίνει ξεκάθαρο πως ο συγκεκριμένος δεν είναι επαγγελματίας μουσικός, δε βιοπορίζεται από τη μουσική και δεν υπήρξε μέλος του Συλλόγου μας.

Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε πώς μεταχειριζόμαστε κάποιους όρους, διότι στη θέση του Κρητικού λυράρη έχουν θητεύσει και συνεχίζουν να θητεύουν Άνθρωποι με το Α κεφαλαίο, οι οποίοι έβαλαν στις καρδιές όλων των Ελλήνων τον κρητικό πολιτισμό, την κρητική αξιοπρέπεια, διαμορφώνοντας έναν διαχρονικό χάρτη συμπεριφοράς, αξιών, ευπρέπειας και ήθους.

Κλείνοντας, να ξεκαθαρίσουμε ότι λυράρηδες για εμάς τους καλλιτέχνες είναι αυτοί που υπηρετούν την κρητική παράδοση με σεβασμό, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα και αυτοί που έχουν αφήσει και αφήνουν παρακαταθήκη, και που, αν μη τι άλλο, έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο τους, μέσα από τη στάση ζωής και το έργο τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, αντιδράσεις υπάρχουν και από το περιβάλλον του 66χρονου κατηγορούμενου, οι οποίοι τον στηρίζουν. Συγγενείς του λυράρη, οι οποίοι μίλησαν στο Mega, δήλωσαν ότι ο άνθρωπός τους έχει καταδικαστεί πριν «καλά-καλά κριθεί από τη Δικαιοσύνη».

«Είναι αθώος. Πρόκειται για μια πλεκτάνη, η οποία θα αποκαλυφθεί και θα λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τότε όμως, ο άνθρωπός μας έχει καταδικαστεί πριν καν απολογηθεί. Βρισκόμαστε σε συνεχή πολιορκία. Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι. Τα συνολικά 8 εγγόνια της οικογένειάς μας δεν πηγαίνουν σχολείο. Κρατάμε την 92χρονη μητέρα του μακριά από την τηλεόραση για να μην κλονιστεί η υγεία της», δήλωσε συγγενής του 66χρονου, συμπληρώνοντας ότι «είναι όλα ψέματα. Ειπώθηκε ότι είχε 4 κινητά. Ο 66χρονος έχει ένα μόνο κινητό, το οποίο το έχει η Αστυνομία. Δεν έχει τάμπλετ και ο υπολογιστής του είναι στο σπίτι μου».

Τα ψηφιακά ίχνη - Έτσι θα “δέσουν” τους εμπλεκόμενους

Τα ψηφιακά αποτυπώματα ή αλλιώς τα στίγματα θα “δέσουν”, όπως όλα δείχνουν, τους πιθανούς εμπλεκόμενους στην ανατριχιαστική υπόθεση. Μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr, ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Γιώργος Παπαπροδρόμου, μίλησε για τα ψηφιακά αποτυπώματα και πώς αυτά μπορούν να φέρουν στο “φως” τη σύνδεση με τα ψεύτικα προφίλ, που απεικόνιζαν γυμνές φωτογραφίες του ανηλίκου.

«Υπάρχουν ίχνη, υπάρχει διαδρομή συγκεκριμένη. Κάθε μας κίνηση στον κυβερνοχώρο καταγράφεται και υπάρχει μια διαδρομή», επεσήμανε ο κ. Παπαπροδρόμου.

Πέρα από τα δύο ακόμη άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και δεν έχουν ταυτοποιηθεί, και για τα οποία εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης του ανηλίκου, υπάρχουν και 29 χρήστες της πλατφόρμας γνωριμιών, τα ίχνη των οποίων αναζητούνται.

«Ο καθένας έχει μια ηθική υποχρέωση. Αν διαπιστώσει το οτιδήποτε, οφείλει να το καταθέσει και να το αναφέρει. Η κατοχή και η διακίνηση τέτοιου υλικού είναι παράνομη πράξη και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα», τόνισε ο κ. Παπαπροδρόμου.

neakriti.gr