Βιαννιτάκης: «Χαριστική βολή» για τους ανθοπαραγωγούς της Ιεράπετρας το 2ο lockdown

9:29 π.μ. - Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020
09:11 π.μ. - Παρ, 13/29/2020
Image: Βιαννιτάκης: «Χαριστική βολή» για τους ανθοπαραγωγούς της Ιεράπετρας το 2ο lockdown

Πιέσεις να ανοίξει η λιανική αγορά για την πώληση λουλουδιών

Ως ανθοπαραγωγοί της Ιεράπετρας αλλά και γενικότερα ανά την Ελλάδα βιώνουμε μια δύσκολη συγκυρία για δεύτερη φορά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγορά και και των μέτρων για τη μη διασπορά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Μιχάλης Βιαννιτάκης ανθοπαραγωγός και ο ίδιος, δυστυχώς ένα αγροτικό προϊόν όπως είναι το λουλούδι έχει μια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με άλλα προϊόντα. Έχουν κλείσει όλα τα σημεία λιανικής πώλησης ανθοπωλεία, λαϊκές αγορές και έχουν αφήσει την χοντρική αγορά, για να αγοράσει ποιος, είναι το ερώτημα που τίθεται. Το θέμα είναι ότι για δεύτερη φορά δημιουργείται το ίδιο πρόβλημα. Ξανά από την αρχή με τα ίδια επιχειρήματα, συνεχίζουμε να πιέζουμε για να ανοίξει η λιανική.

hxonews

Ωστόσο δηλώσεις εκπροσώπων του Υπουργείου που υποστηρίζουν «ποιος θα πάει τώρα να αγοράσει λουλούδια», δεν είναι ενθαρρυντικά. Επιπλέον δεν προβλέπεται αποζημίωση για το ίδιο προϊόν μέσα στην ίδια χρονιά. Εάν λοιπόν θεωρούν ότι η πώληση λουλουδιών δημιουργεί προβλήματα ας μας αποζημιώσουν και ας μας κλείσουν. Στην Ιεράπετρα καλλιεργούνται περίπου 150 στρέμματα. Αυτό που προτρέπουμε στους παραγωγούς είναι να μην αφήσουν τις καλλιέργειές τους, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βιαννιτάκης. 

-

Με κλειστά όλα τα σημεία πώλησης των λουλουδιών, σίγουρα σε 14 μέρες δεν θα έχουμε κορωνοιο στην Ελλάδα... Έτσι αντιμετωπίζουν ένα ΕΥΠΑΘΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ.

Δημοσιεύτηκε από Mixalis Viannitakis στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020