Βιαννιτάκης: Σκέψεις για αγροτικό συλλαλητήριο και νομικές ενέργειες απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα

10:36 π.μ. - Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022
10:11 π.μ. - Δευ, 21/36/2022
Image: Βιαννιτάκης: Σκέψεις για αγροτικό συλλαλητήριο και νομικές ενέργειες απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα

Ο γραμματέας του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες για άμεση εύρεση λύσης στο σοβαρό θέμα της έλλειψης εργατών γης με τις όποιες συνέπειες για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τον πρωτογενή τομέα γενικότερα.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας όπως και άλλοι σύλλογοι της Κρήτης έχουν εδώ και καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με επιστολές και επαφές με το Υπουργείο χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον γραμματέα κ. Μιχάλη Βιαννιτάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8. Υπενθυμίζοντας πως ενώνοντας δυνάμεις με άλλους συλλόγους από την υπόλοιπη Ελλάδα έστειλαν πρόσφατα και επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας να παρέμβει ο ίδιος προκειμένου να βρεθεί λύση. Πρόσφατα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γ. Γαϊτάνης, μαζί με τον Δήμαρχο Θ. Καλαντζάκη και το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Μπινιχάκη, μετά από συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας, βρέθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε μια ακόμη προσπάθεια να αναζητηθούν λύσεις όμως δυστυχώς ούτε και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Είναι ενδεικτικό ότι τους παρέπεμψαν στον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού ο οποίος φαίνεται πως δεν γνωρίζει καν το θέμα.

Όλη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο αλλά και μια δυσαρέσκεια για το πώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους αγρότες. Είναι έντονος ο προβληματισμός ότι πολλοί αγρότες δεν θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν την φετινή καλλιεργητική χρονιά και κάποιοι δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν του χρόνου. Για όλα αυτά σκέφτονται να προχωρήσουν ακόμα και σε νομικέw ενέργειες απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο κ. Βιαννιτάκης τόνισε ότι εκείνο που ζητούν πλέον σε συνεργασία με αγροτικούς συλλόγους από άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, είναι συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ακούστε εδώ τα όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Βιαννιτάκης ο οποίος εκτός από το θέμα των εργατών γης κάνει αναφορά στην επιδότηση λιπασμάτων και στο μεταφορικό ισοδύναμο.