Βιαννιτάκης: Γιατί το κάλεσμα για κινητοποιήσεις αγροτών έγινε τελευταία στιγμή

11:00 π.μ. - Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2021
11:11 π.μ. - Πέμ, 04/00/2021
Image: Βιαννιτάκης: Γιατί το κάλεσμα για κινητοποιήσεις αγροτών έγινε τελευταία στιγμή

Οι περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι Δασικοί Χάρτες δεν αφήνουν περιθώριο αδράνειας

Στα πλοία για την Αθήνα επιβιβάζονται σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ιεράπετρα και άλλες περιοχές της Κρήτης με προορισμό την Αθήνα και απώτερο στόχο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων διεκδικώντας λύσεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Σχετικό κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση απευθύνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο γραμματέας του οποίου σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8, ανέφερε ότι βασικά αιτήματα είναι οι περικοπές στις αγροτικές επιδοτήσεις, η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μη διόρθωση στους Δασικούς Χάρτες για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Βιαννιτάκης σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα γίνονταν επαφές και επικοινωνίες σε επίπεδο νησιού προκειμένου να καταλήξουν σε αυτή την από κοινού απόφαση πριν λίγες ημέρες. Δεν έγινε νωρίτερα το κάλεσμα για να διοργανωθεί μια πιο μαζική κινητοποίηση, κατανοώντας ότι η περίοδος είναι κρίσιμη για τους παραγωγούς καθώς οι αγροτικές εργασίες είναι σε ένα κομβικό σημείο και δεν μπορούν να αφήσουν τις καλλιέργειές τους. Ωστόσο είχαν επαφές με παραγωγούς αλλά και θεσμικούς φορείς προκειμένου να παραβρεθούν και βεβαίως ως Σύλλογος θα είναι παρών. Απευθύνουν δε κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί και έχει τη δυνατότητα να παραβρεθεί. Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά και θα πρέπει να διεκδικηθούν λύσεις ώστε απρόσκοπτα οι παραγωγοί να συνεχίσουν να καλλιεργούν. Το τι θα γίνει στην Αθήνα και πως θα κινηθούν εκεί θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες το σίγουρο είναι ότι στόχευση είναι το ΥΠΑΑΤ και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

φωτογραφία αρχείου