ΒΕΘ: Εκτός ρύθμισης 120 δόσεων χιλιάδες επαγγελματίες

4:42 μ.μ. - Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018
04:02 μ.μ. - Δευ, 26/42/2018
Image: ΒΕΘ: Εκτός ρύθμισης 120 δόσεων χιλιάδες επαγγελματίες

Ποιοι αποκλείονται

Χιλιάδες επαγγελματίες αναμένεται να μείνουν εκτός της ρύθμισης για τις 120 δόσεις, ως προς τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως υποστηρίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), σύμφωνα με την οποία «αποκλείονται όσοι χρωστούν μέχρι 50.000 ευρώ, αλλά έχουν κλείσει τα βιβλία τους και είναι σε ηλικία σύνταξης, όσοι έχουν ζημιές τα τελευταία τρία χρόνια και όσοι χρωστάνε πάνω από 50.000».
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, δεύτερο αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), πρόβλημα συνιστούν ακόμη ο μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών που απαιτούνται, οι περιοριστικές ημερομηνίες (υπάγονται οφειλές έως 31/12/2016), αλλά και οι αυστηρές συνθήκες με τις οποίες χάνεται η ρύθμιση.
 
Στο σκηνικό αυτό, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «με ρυθμούς χελώνας γίνονται οι αιτήσεις των επιχειρηματιών για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς ενώ όλη η αγορά την περίμενε για να βγει από τον φαύλο κύκλο των χρεών της, αποδεικνύεται ότι αφορά μόνο λίγους».
 
Κατά τον κ.Παπαδόπουλο, «θα πρέπει να υπάρξει άρση των περιορισμών, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν όλοι όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους».
 
 
Πηγή: in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ