Βενετία: Τουλάχιστον 21 νεκροί – Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα και έπιασε φωτιά

9:34 π.μ. - Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023
09:10 π.μ. - Τετ, 04/34/2023
Image: Βενετία: Τουλάχιστον 21 νεκροί – Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα και έπιασε φωτιά

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ξένοι τουρίστες, και άλλοι 18 τραυματίστηκαν, οι 4 από τους οποίους νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ξένοι τουρίστες, και άλλοι 18 τραυματίστηκαν, οι 4 από τους οποίους νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, όταν λεωφορείο έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε, στη Βενετία, και έπιασε φωτιά, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό που έδωσε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI ο υπεύθυνος συγκοινωνιών του δήμου της Βενετίας Ρενάτο Μποράζο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στο λεωφορείο επέβαιναν πολίτες της Ουκρανίας, ενώ κατά πληροφορίες ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης τουρίστες από τη Γερμανία.

Ο οδηγός ήταν Ιταλός, σαράντα ετών, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο παιδιά.

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

Σύμφωνα με τον Ρενάτο Μποράζο, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε.

«Βρήκαμε ουκρανικά διαβατήρια»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε.

Ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι, εκτός από Ουκρανούς πολίτες (δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τουρίστες ή πρόσφυγες), στο λεωφορείο επέβαιναν και Γερμανοί που επισκέπτονταν την Ιταλία.

Ο δήμαρχος της Βενετίας στην Ιταλία, Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήλωσε ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από τη Βενετία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την οδογέφυρα από τη σιδηροτροχιά, όπου έπεσε, ήταν περίπου 30 μέτρα.

Ο δήμαρχος της Βενετίας έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη 4/10, ημέρα πένθους στην πόλη του.

Συλλυπητήρια Μελόνι και Μακρόν

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Mestre. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Matteo Piantedosi», ανέφερε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στο Facebook.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την τραγωδία: «Οι σκέψεις μας απόψε είναι με τον ιταλικό λαό, με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων της τρομερής τραγωδίας στη Βενετία», έγραψε στην πλατφόρμα X (twitter).

flash.gr