Βαθιά οδύνη για το Δημήτρη που έφυγε νωρίς

9:11 π.μ. - Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Σάβ, 04/11/2020
Image: Βαθιά οδύνη για το Δημήτρη που έφυγε νωρίς

Απαρηγόρητη η οικογένεια αποφάσισε να δωρήσει τα όργανά του

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο του νεαρού δικυκλιστή, που ενεπλάκη στο σοβαρό τροχαίο το βράδυ της Πέμπτης στην Ιεράπετρα, ο νεαρός άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος 22χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, ενώ η οικογένειά του έχει ήδη πάρει τη μεγάλη απόφαση της δωρεάς των οργάνων του, που θα ληφθούν από ειδική ομάδα γιατρών.

Το χρονικό του φρικτού τροχαίου

Η ώρα ήταν 10:00 το βράδυ της Πέμπτης  2 Ιουνίου  όταν ο εκκωφαντικός θόρυβος της σύγκρουσης της μοτοσυκλέτας, που ανέβαινε την ανηφορική περιφερειακή οδό Κύπρου, με τον πίσω δεξιά τροχό του τζιπ σήκωνε ολόκληρη τη γειτονιά των «Πολυκατοικιών» στο πόδι.

Το τζιπ οδηγούσε κάτοικος της περιοχής, που κι εκείνος επέστρεφε στο σπίτι του εκείνη τη μοιραία στιγμή, και έχοντας ανάψει φλάς, έστριβε αριστερά από την περιφερειακή οδό Κύπρου προς την οδό Μπαριτάκη με κατεύθυνση προς την περιοχή του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας.

Ο οδηγός του τζιπ δεν τραυματίστηκε αλλά υπέστη ισχυρό σοκ, βλέποντας τον νεαρό τραυματία στην άσφαλτο.

Οι διερχόμενοι και οι περίοικοι που πρώτοι έφτασαν κοντά στον νεαρό τραυματία, άρχισαν αμέσως να καλούν το 166 και την Αστυνομία, ενώ ένας νεαρός πήρε αμέσως στο κινητό του τον υπεύθυνο του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γιώργο Αγγελάκη.

«Έτυχε να βρίσκομαι εκτός υπηρεσίας, πολύ κοντά στο σημείο του ατυχήματος και έσπευσα με το αυτοκίνητο μου, ενώ στη διαδρομή πληροφορήθηκα από τους συναδέλφους μου πως και τα δυο ασθενοφόρα της βραδινής βάρδιας ήταν σε διακομιδές.

Πλησίασα το νεαρό τραυματία, είδα ότι είχε χτυπήσει σοβαρά και ζήτησα από τους συγκεντρωμένους να μην τον μετακινήσουν μέχρι να πάω στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και να επιστρέψω με το εφεδρικό μας ασθενοφόρο, συνοδεία γιατρού, να παραλάβω με τον σωστό τρόπο τον 22χρονο. Επειδή ο νεαρός είχε κατάγματα στον αυχένα θα μπορούσε να επιδεινωθεί η κατάσταση του αν κάποιος του έβγαζε απρόσεκτα το κράνος και τον μετακινούσε για να τον μεταφέρει όπως -όπως στο Νοσοκομείο. Τον παραλάβαμε γρήγορα χωρίς αισθήσεις, σε κωματώδη κατάσταση του κάναμε ΚΑΡΠΑ και κατά τη διαδρομή αλλά και στο Νοσοκομείο οι γιατροί, με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις και την αναπνοή του.

Γύρω στις 12 τα μεσάνυκτα αφού τον είχαν διασωληνώσει οι εφημερεύοντες γιατροί, ξεκινήσαμε τη διακομιδή του για το εφημερεύον Νοσοκομείο του Ηρακλείου», μας είπε ο υπεύθυνος του Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γιώργος Αγγελάκης.

Στο σημείο του ατυχήματος είχαν φτάσει στο μεταξύ και διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που δεν χρειάστηκε να συνδράμουν.

Ο 22χρονος Δημήτρης που εργαζόταν στο ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων του πατέρα του, εισήχθη μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, σε πολύ βαριά κατάσταση και παραμένει στη ΜΕΘ.

Ο 22χρονος μοτοσυκλετιστής, σύμφωνα με τους διασώστες, φορούσε ένα πολύ καλό κράνος τη στιγμή της σύγκρουσης και αυτό του προστάτεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό το κεφάλι όχι όμως και τον αυχένα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων ο νεαρός έχει χτυπήσει πάρα πολύ σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ιεράπετρας, το οποίο διενεργεί προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, καθώς και επανδρωμένο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κλήθηκε γιατί είχαν πέσει λάδια από τη μηχανή στο κατηφορικό οδόστρωμα.

Πηγή Νέα Κρήτη