Βασιλακόπουλος: Κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ – Έχουμε χάσει τρία Ελληνόπουλα από κορωνοϊό
Για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από τον κορωνοϊό μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά από τον κορωνοϊό μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας πως «ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο είναι να εμβολιαστούμε εμείς».
Μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο καθηγητής τόνισε πως «έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα από κορωνοϊό. Κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό μετά το θάνατο από τη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Να κάνουν το εμβόλιο ανεπιφύλαχτα τα παιδιά άνω των 12 ετών», σημείωσε και ανέφερε ότι η μελέτη για τα παιδιά 5 -12 ετών η Pfizer αναμένεται να πάρει έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.
Αναφέρθηκε επίσης στον πιο συχνό φόβο που έχουν οι γονείς, που είναι πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τον εμβολιασμό. Όπως είπε «οι βραχυπρόθεσμες παρενέργειες είναι σπάνια περιστατικά μυοκαρδίτιδας που είναι αυτοϊώμενα». «Είναι πολύ πιθανότερο να έχουν τέτοια προβλήματα τα παιδιά που νοσήσουν από κορωνοϊό, από ότι με το εμβόλιο. Αυτή η παρενέργεια είναι 10-12 περιστατικά στο εκατομμύριο. Η νόσηση από κορωνοϊό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο να κάνει μυοκαρδίτιδα, συστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο, να έχει για καιρό συμπτώματα, να έχει αδυναμία συγκέντρωσης. Ο ιός πάει στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν μήνες μετά αδυναμία στη συγκέντρωση και τη μαθησιακή διαδικασία», τόνισε.
«Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο που να φέρει μακροχρόνιες επιπλοκές. Κυκλοφορούσε μια φήμη, ένα ψέμα ότι κάποια εμβόλια συνδέονται με αυτισμό κάποια χρόνια μετά. Ο γιατρός αυτός έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, η δημοσίευση κατέβηκε αλλά το κακό είχε γίνει», ανέφερε ερωτηθείς για πιθανές μακροχρόνιες παρενέργειες του εμβολίου.
Και συνέχισε επεξηγώντας πως: «ο εμβολιασμός δεν είναι κάποιο φάρμακο που παίρνω κάθε μέρα και μπορεί μετά από κάποια χρόνια να αθροίσει κάποια τοξική δράση, το κάνω μια ή δύο φορές. Είναι παροδική έκθεση. Αν ένα παιδί νοσήσει το παιδί θα έχει εκτεθεί στην ίδια πρωτεΐνη ακίδα. Δεν φοβάται κανένας γονιός αυτή την περίπτωση;».
«Το εμβόλιο mRNA πρέπει να το καταψύχουμε στους -80, δεν έχει κανένα τρόπο να φτιάξει DNA και φτιάχνει μόνο αυτή την πρωτεΐνη. Αν υπήρχε facebook όταν ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη, θα είχε αχρηστευτεί», σημείωσε κλείνοντας.
documentonews.gr