Βασιλάκης για ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Έξις δευτέρα φύσις

8:12 π.μ. - Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021
08:03 π.μ. - Παρ, 19/12/2021
Image: Βασιλάκης για ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Έξις δευτέρα φύσις

Τι αναφέρει σε δελτίο τύπου το Μέλος του ΔΣ των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λασιθίου

Στον παραληρηματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να παρασυρθώ.

Όσα αναφέρθηκαν στην απάντηση μου για τα προβλήματα, είναι παντελώς αληθή. Το τι παραμύθι θέλει να πουλήσει στους πολίτες, είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση ήταν τραγική. Σοβαρές ελλείψεις γιατρών, αύξηση των διακομιδών στο Ηράκλειο, εγκατάλειψη των υποδομών. Καταγγελίες από φορείς εργαζομένων και τον ιατρικό σύλλογο, παραστάσεις και διαμαρτυρίες. Έξυναν τον πάτο του βαρελιού.

Σε ότι αφορά την κομματοκρατία επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταγγελθεί από φορείς στους οποίους η παρούσα κυβέρνηση, δεν είναι φίλα προσκείμενη. Και αυτό λέει πολλά.

Έφτασαν στο σημείο να επιθυμούν να δώσουν διευθυντική θέση σε άτομο που παράνομα έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, χωρίς καν να έχει θέση προϊσταμένου, και τελικά δεν το τόλμησαν. Βεβαίως, αν θέλουν, μπορεί να ελεγχθεί το σύννομο της διαδικασίας που είχαν κάνει μέχρι τότε.

Εν κατακλείδι, οι επιλογές που έγιναν πρόσφατα, δεν είχαν κομματικά κριτήρια. Πραγματοποιήθηκαν με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να προβλέπεται καμία πρόσκληση ενδιαφέροντος, όπως ψευδώς (ξανά) υπονοούν. Προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους και έγιναν με την ίδια ακριβώς διαδικασία που τις έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνη διαφορά, ότι τώρα στόχος ήταν η καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου και όχι το βόλεμα ημετέρων.

Σε αντίθεση με τον ρεβανσισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, να επισημάνω πως ο πρόεδρος του υπηρεσιακού συμβουλίου, είναι ακόμα ο ίδιος. Να επισημάνω επίσης, πως οι όποιες προσλήψεις, γίνονται με διαδικασίες απολύτως διαφανείς και όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση είναι παντελώς ψευδή και τους προκαλώ να πουν δημόσια, έστω και μια πρόσληψη που έγινε με αδιαφανή κριτήρια. Ακόμα και ανιψιός προηγούμενου διοικητή νοσοκομείου, εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προσληφθεί. Ακόμα και ο γιος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας πουν πως ήταν αποτέλεσμα συνδιαλλαγής;

Σε ότι με αφορά, δεν είμαι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που προφανώς δεν θα με ενοχλούσε, αλλά δεν είναι αληθές. Θέλουν να μετατρέψουν την κουβέντα σε κομματική αντιπαράθεση. Δεν θα τους κάνω το χατίρι. Ούτε εκπρόσωπος της διοίκησης είμαι, αλλά μέλος. Με αυτή την ιδιότητα, και κυρίως του ενεργού πολίτη, απαντώ και εκφράζομαι, αντί να κρύβομαι πίσω από κομματικές γραφίδες. Ακόμα και όταν υφίσταμαι διαχρονικά πολιτικές διώξεις, ακόμα και όταν επιστρατεύονται ενόρκως ψεύδη για την καταδίκη μου, ανεπιτυχώς, από έμμισθους κονδυλοφόρους και παρατρεχάμενους. Και αν τους ενοχλεί η αλήθεια, θα είμαι εδώ να τους την επισημαίνω, όσο και αν τους είναι δυσάρεστη.

Δεν παρέθεσαν κανένα στοιχείο προσλήψεων επί ΣΥΡΙΖΑ, για το τι έγινε πραγματικά στον τομέα υγείας στο Λασίθι. Παραδέχονται πως υπάρχουν κενές θέσεις, αλλά δεν μας είπαν πόσες κάλυψαν. Το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αναδείχθηκε ως το πλέον υποστελεχωμένο της χώρας. Και ας αφήσουν τι ΘΑ κάνουν με το πρόσφατο πρόγραμμα τους για την υγεία. Χορτάσαμε υποσχέσεις. Είδαμε τι έκαναν στα πέντε χρόνια που κυβέρνησαν. Μάλλον είδαμε τι ΔΕΝ έκαναν.

Θα επιμείνω. Αφήστε την υγεία έξω από το παιχνίδι σας. Εχει γίνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, οι κλίνες ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν, έγιναν χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, ενισχύεται με κάθε τρόπο το δημόσιο σύστημα υγείας. Στο Λασίθι μέσα σε ενάμισι χρόνο, έχουν προσληφθεί εκατοντάδες άτομα, περιμένουμε και νέα. Προχωρούν οι εμβολιασμοί, με συμφωνίες σε επίπεδο ΕΕ, με αναλογική κατανομή σε όλες τις χώρες, τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες, κτίζουμε σταθερά ένα τείχος προστασίας για τους πολίτες, ώστε να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκίζει, παρακινεί σε ανυπακοή στα μέτρα, οργανώνει κορωνοδιαδηλώσεις, κάνει ότι μπορεί να καθυστερήσει το τέλος των μέτρων, επενδύει στην καταστροφή. Αδιαφορεί για τους θανάτους, την κατάσταση της εθνικής οικονομίας και των νοικοκυριών.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται διάλογος με ψεύδη. Και δεν πρόκειται να συνεχίσω μια ανούσια αντιπαράθεση. Υπάρχουν σοβαρότερα να ασχοληθώ.

Οταν σας προκάλεσα να απαντήσετε, περίμενα να μου επιστρέψετε το γάντι που σας πέταξα, όχι λάσπη. Περίμενα να κάνετε την αναγκαία για τις περιστάσεις υπέρβαση. Αλλά όπως φαίνεται, “έξις δευτέρα φύσις“.

Βασιλάκης Μιχάλης

Μέλος ΔΣ διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λασιθίου