Βαρδάκης: Ο τουρισμός στην Ιεράπετρα πάει καλύτερα από ότι περιμέναμε – Στηρίζουμε την AgroExpo 2021

12:23 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021
12:09 μ.μ. - Πέμ, 09/23/2021
Image: Βαρδάκης: Ο τουρισμός στην Ιεράπετρα πάει καλύτερα από ότι περιμέναμε – Στηρίζουμε την AgroExpo 2021

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και ΝΑ Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Κερδισμένη φαίνεται πως βγαίνει η Ιεράπετρα από τη φετινή τουριστική σαιζόν και παρά τις συγκρατημένες προβλέψεις η χρονιά εξελίσσεται καλύτερα από ότι περιμέναμε, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και ΝΑ Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης. Διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στο τέλος της περιόδου θα έχουν τα στοιχεία για το εάν τελικά το πρόσημο θα είναι θετικό λαμβάνοντας υπόψη όλους τους μήνες και όχι τους τελευταίους οπότε καταγράφεται μια σημαντική αύξηση.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι η χρονιά προχωρά βδομάδα με τη βδομάδα και δεν υπάρχει τίποτα σταθερό. Έτσι τα ξενοδοχεία προσαρμόζονται συνεχώς στις καταστάσεις που προκύπτουν. Η δε τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι σε προτεραιότητα. Ένα στοιχείο που παρατηρήθηκε είναι η δυσκολία σε κάποιες περιπτώσεις εξεύρεσης προσωπικού αφού, μεταξύ άλλων, αρκετοί εργαζόμενοι φοβούμενοι ότι δεν θα δουλέψει φέτος ο τουρισμός, αναζήτησαν αλλού εργασία. Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι η Ιεράπετρα κέρδισε ένα μεγάλο μερίδιο του εσωτερικού τουρισμού που φαίνεται ότι αναγνώρισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, καλά ξενοδοχεία, προσιτές τιμές, παραλίες, φυσικό περιβάλλον και είναι ενδεικτικό ότι οι εικόνες στην παραλία της πόλης , σε καφέ και εστιατόρια θύμιζαν κάτι από τα παλιά καλά χρόνια στον τουρισμό που τελευταία δεν είχαμε λόγω της πανδημίας. Αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε, τόνισε.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε και στην αγροτική έκθεση AgroExpo 2021 την οποία ως Ένωση στηρίζουν ήδη από το ξεκίνημά της με φιλοξενίες ή χορηγίες. Φέτος υπάρχει μέριμνα για την καλή φιλοξενία των επισκεπτών, να υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια σε προσιτές τιμές και γενικότερα βοηθούν επικουρικά. Ο χρόνος που διεξάγεται είναι ένα θέμα γιατί υπό φυσιολογικές συνθήκες τέτοια περίοδο τα ξενοδοχεία θα ήταν γεμάτα και εκθέτες και επισκέπτες δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Η έκθεση γνωρίζουμε είναι εξ αναβολής, οπότε πιστεύουμε πως μετά από δυο χρόνια οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και θα υλοποιείται αρχές Μαϊου όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, σημείωσε.

Τέλος κάνοντας μια πρόβλεψη για το πως θα κυλήσει η τουριστική περίοδος το επόμενο διάστημα, είπε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι και ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης θα είναι καλοί μήνες και ίσως η σαιζόν φτάσει μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου. Όμως αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και πάνω από όλα από την πορεία της πανδημίας όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις χώρες προέλευσης τουριστών.