Β. Αποστόλου: «Πάνω από το 95% των αγροτών δεν θα πληρώσει φόρο»

3:43 μ.μ. - Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017
03:10 μ.μ. - Κυρ, 01/43/2017
Image: Β. Αποστόλου: «Πάνω από το 95% των αγροτών δεν θα πληρώσει φόρο»

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό », που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή Της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Ακούστε εδώ το ηχητικό

Σοβαρά προβλήματα ετοιμότητας στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση διαπίστωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην Εύβοια «αυτό που έζησα ήταν μία κόλαση. Δεν μπορεί ο κεντρικός άξονας Αλιβερίου –Κύμης να είναι κλειστός . Δεν μπορεί το νοσοκομείο της Κύμης να μην είναι ανοικτό και προσπελάσιμο» είπε χαρακτηριστικά .
 
Σε ότι αφορά τις ζημιές στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή στις πληγείσες περιοχές, ο κύριος Αποστόλου τόνισε ότι «θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει άμεσα».
 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι «πάνω από το 95% των αγροτών δεν θα πληρώσει φόρο», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο αφορολόγητο όριο των αγροτών που « φτάνει τα 9.500 ευρώ για τετραμελή οικογένεια».
 
Τέλος ερωτηθείς να σχολιάσει την ερώτηση 12 βουλευτών της ΝΔ για διόγκωση του δημοσίου τομέα, ο κύριος Αποστόλου απάντησε ότι «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουμε προσλάβει ούτε έναν , ούτε δύο, ούτε πέντε πέραν των απολύτως απαραίτητων αναγκών».
 
ert.gr