Αυτός είναι ο Ζάχος! Ο Ζάχος "φιλοξενείται" στην ιδιωτική δομή ΑΜΕΑ Ιεράπετρας

11:55 π.μ. - Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Παρ, 23/55/2024
Image: Αυτός είναι ο Ζάχος! Ο Ζάχος "φιλοξενείται" στην ιδιωτική δομή ΑΜΕΑ Ιεράπετρας

Σε άσχημη κατάσταση, αποστεωμένος, χτυπημένος στο πρόσωπο με μελανιές και στα δύο μάτια του, ανήσυχος και πεινασμένος

Αυτός είναι ο Ζάχος! Ο Ζάχος νοσηλεύτηκε εχθές στο νοσοκομείο Ιεράπετρας. Το Ζάχο τον έφεραν για νοσηλεία από την ιδιωτική δομή φιλοξενίας (ο Θεός να την κάνει δομή φιλοξενίας) ΑΜΕΑ. Είναι η δομή που πριν από λίγες εβδομάδες ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου την έκλεισε οριστικά! Ο Ζάχος σύμφωνα με περιγραφή μαρτύρων βρέθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση αποστεωμένος, χτυπημένος στο πρόσωπο με μελανιές και στα δύο μάτια του, ανήσυχος και πεινασμένος. Ασθενείς από διπλανά κρεβάτια του έδωσαν φαγητό και νερό και κάπως ηρέμησε, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή μαρτύρων. Αργότερα συνεχίζει η μαρτυρία, κάποιος υπάλληλος της δομής "φιλοξενίας" τον παρέλαβε, τον τσουβάλιασε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και τον μετέφερε προφανώς στο "φιλόξενο" δωμάτιο του προκειμένου να συνεχιστεί η θεραπεία του!!! Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες (από αυτά που γνωρίζουμε) που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με παρόμοια περιγραφή!!!

hxonews

Ο Ηχώ 99.8 απευθύνθηκε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Στέλιο Βοργιά προκειμένου να δούμε τις εξελίξεις για τη δομή μετά και την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου του κ. Ανδρουλάκη για οριστικό κλείσιμο της Δομής.

Ο κ. Βοργιάς στην τοποθέτηση του τόνισε ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου από τον περασμένο Οκτώβριο και η απόφαση αυτή τώρα είναι στα χέρια του εισαγγελέα Λασιθίου, της Αστυνομίας αλλά και της ίδιας της δομής που πρέπει να ενημερώσει τους συγγενείς των παιδιών για το κλείσιμο προκειμένου να τα παραλάβουν. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν συγγενείς το υπουργείο θα πρέπει να φροντίσει για τα παιδιά αυτά. "Αυτές οι ψυχές δεν μπορούν να παραμείνουν μόνες τους", κατέληξε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης.

-

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μαρία Τσαγκαράκη