Αυτοψίες της Αντιπεριφέρειας Περιβάλλοντος στο Λασίθι

1:00 μ.μ. - Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022
01:10 μ.μ. - Πέμ, 06/00/2022
Image: Αυτοψίες της Αντιπεριφέρειας Περιβάλλοντος στο Λασίθι

Επί τόπου δράσεις πραγματοποιήθηκαν στους δήμους Σητείας και Ιεράπετρας

Αυτοψίες με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενων έργων περιβάλλοντος και ενέργειας στην Π.Ε. Λασιθίου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης και στελέχη της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι επί τόπου δράσεις πραγματοποιήθηκαν στους δήμους Σητείας και Ιεράπετρας, σε θέσεις προτεινόμενων έργων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που πρόκειται να εξεταστούν προς γνωμοδότηση από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο Ιεράπετρας με τον Δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Ασπραδάκη και στελέχη του δήμου, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο προτεινόμενο έργο υδατοδρομίου Ιεράπετρας, σύμφωνα με την υποβληθείσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

hxonews

Στο σύνολο των αυτοψιών και συναντήσεων συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δ/νσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίνος Κριτσωτάκης, ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος και υδροοικονομίας ΠΕ Λασιθίου Μανόλης Ρουκουνάκης και η ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.