Αυστραλία: Η πρώτη χώρα που αποζημιώνει πολίτες για σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων

7:29 π.μ. - Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021
07:08 π.μ. - Δευ, 30/29/2021
Image: Αυστραλία: Η πρώτη χώρα που αποζημιώνει πολίτες για σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων

Αποζημιώσεις μέχρι 5.000$ για επαληθευμένες επιπλοκές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Η Αυστραλία γίνεται η πρώτη χώρα που νομοθετεί για αποζημιώσεις σε πολίτες αν παρουσιάσουν κάποιες από τις εξαιρετικά σπάνιες σοβαρές παρενέργειες των εγκεκριμένων εμβολίων.

Με το νέο πρόγραμμα οι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση  5.000 δολαρίων και πάνω. Από τις 6 Σεπτεμβρίου  ξεκινά η υποβολή αιτήσεων, οι οποίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αυστραλίας, το οποίο είχε πιέσει για το σχέδιο, δήλωσε ότι οι επιχειρηματίες προηγουμένως ανησυχούσαν ότι θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν από δικαστικές προσφυγές και δαπανηρές αξιώσεις εργαζομένων, καθώς μάλιστα εργοδότες επιμένουν ότι πρέπει να αρχίσουν εμβολιασμοί στους χώρους εργασίας.

Ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ διευκρίνισε ότι το Πρόγραμμα Αξίωσης Αποζημίωσης θα παρέχει «απλή και γρήγορη διοικητική διαδικασία για αποζημίωση», και πρόσθεσε:

«Οι σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες, αλλά είναι σημαντικό να παρέχουμε δίχτυ ασφαλείας».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr