Αύριο η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους - Kαθυστερούν οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

10:48 π.μ. - Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Πέμ, 26/48/2020
Image: Αύριο η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους - Kαθυστερούν οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο το πρωί θα έχει μία κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμοξιολόγων όπου και θα καθορίσει αν ξεδιπλωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για άνοιγμα όλων των σχολείων και της λιανικής ενόψει Χριστουγέννων

Ο κορωνοϊος όμως επιμένει και καθυστερεί τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας φαίνεται πως καθυστερεί τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα στην χώρα.

Αυρίο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη αλλά κρίσιμη συνεδρίαση του πρωθυπουργού με την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων. Κρίσιμη διότι θα καθορίσουν τις κκινήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται δευτερες σκέψεις για τα σχολεία και το άνοιγμα τους στο σύνολο. Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Dnews, ο κυβερνητικός σχεδιασμός θέλει να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου. Το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται να απομακρύνεται ενώ πλέον φαίνεται πως υπάρχει νέος σχεδιασμός και θα ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παιδικοί σταθμοί νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, και με αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις ων γονέων που θα πηγαίνουν και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Ο κορονοϊος επιμένει, τα κρούσματα μειώνονται αλλά όχι με τους ρυθμούς που θα έδειχναν φως στο τούνελ για ομαλοποίηση της κατάστασης, με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός σχεδιασμός να πηγαίνει λίγες ημέρες πίσω ώστε να έχει περισσότερα επιδημιολογικά στοιχεία στα χέρια της η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση περίμενε αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ να δείχνουν μια σαφή κάμψη της πανδημίας στην χώρα μας, κάτι όμως που δεν φαίνεται στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη που καταγράφει συνεχώς άνω των 600 κρουσμάτων και διπλάσια πλέον από την Αττική. Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει εντοπίσει την πηγή του προβλήματος στην συμπρωτεύουσα που δεν είναι άλλο από αυτή της μη τήρησης των μέτρων σε βαθμό που θα έριχναν την επιδημιολογική καμπύλη στην Θεσσαλονίκη. Για αυτό τον λόγο και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί τήρησης των μέτρων τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ακόμη πιο εντατικοί και αυστηροί. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφτεί τα νοσοκομεία της πόλης.

Με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται προς ώρας ρευστή, ο πρωθυπουργός θα καθυστερήσει τις ανακοινώσεις για μερική άρση του lockdown αλλά έτσι και αλλιώς υπό την διατήρηση αυστηρών μέτρων.

dikaiologitika.gr