Αυξημένη ζήτηση κηπευτικών – Σε καλά επίπεδα οι τιμές

11:29 π.μ. - Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Πέμ, 06/29/2023
Image: Αυξημένη ζήτηση κηπευτικών – Σε καλά επίπεδα οι τιμές

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ανατολή Γιώργος Καραλάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Με θετικά μηνύματα η διάθεση των κηπευτικών της Ιεράπετρας, με αυξημένη ζήτηση από τις εγχώριες αγορές και αγορές του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Α.Σ. Ανατολή Γ. Καραλάκη τα εξαγώγιμα προϊόντα είχαν γενικότερα μια καλή πορεία, η οποία συνεχίστηκε αυτή την περίοδο που ήταν και το Πάσχα των Καθολικών και συνεχίζεται εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επιπλέον, ζήτηση για τα ποιοτικά και γευστικά αγροτικά μας προϊόντα υπάρχει και από την εσωτερική αγορά. Οι τιμές αυτή την περίοδο είναι σχετικά καλές. Οι πρώτες καλλιέργειες φτάνουν στο τέλος τους και ήδη έχουν ξεκινήσει οι καλλιέργειες νέας εσοδείας.

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι προκειμένου παραγωγοί να επιβιώσουν προχωρούν σε δεύτερη καλλιέργεια παρά το αυξημένο κόστος. Επιπλέον παρατηρείται ότι έρχονται εργάτες γης κάτι που θα βοηθήσει όχι μόνο στις αγροτικές εργασίες αλλά και στη μείωση των ημερομισθίων τα οποία ήταν αρκετά αυξημένα φέτος και ήταν ένα μεγάλο κόστος για τον παραγωγό. Μέσα σε όλα αυτά ένα θετικό είναι ότι υπάρχει μια υποχώρηση στις τιμές των λιπασμάτων, ανέλυσε ο κ. Καραλάκης.

Ο οποίος στη συνέχεια, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, τοποθετήθηκε και για το θέμα που έχει ανακύψει με την οφειλή του Δήμου προς τον ΤΟΕΒ και την πρόθεση του Οργανισμού να προχωρήσει ακόμη και στην κατάσχεση των λογαριασμών του Δήμου.

Λέγοντας ότι πράγματι υπάρχει ένα παλιό χρέος του Δήμου προς τον ΤΟΕΒ που κάποτε θα πρέπει να εξοφληθεί. Δεν μπορεί να έχουμε έναν παραγωγό που χρωστά 100 ευρώ και να του κόβουμε το νερό και να υπάρχει κάποιος οργανισμός, ο Δήμος στην προκειμένη περίπτωση, και να χρωστάει χιλιάδες ευρώ. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την κίνηση του ΤΟΕΒ. Ούτε πολιτικές βλέψεις, τουλάχιστον προσωπικά. Είναι απόφαση της γενικής συνέλευσης να γίνουν ενέργειες για την είσπραξη της οφειλής. Είναι ένας τρόπος πίεσης. Είναι χρήματα των μελών τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κατάλληλα όπως, να φτιάξουμε δρόμους. Ψάχνουμε λοιπόν τρόπους να βρεθεί λύση για το πρόβλημα, τόνισε μεταξύ άλλων.