Αυξημένη κίνηση στο τμήμα επειγόντων του ΓΝΑΝ τις ημέρες των εορτών

11:39 π.μ. - Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023
11:01 π.μ. - Τρί, 03/39/2023
Image: Αυξημένη κίνηση στο τμήμα επειγόντων του ΓΝΑΝ τις ημέρες των εορτών

Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι σε αναστολή εργαζόμενοι

Η χρονιά στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έκλεισε με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής που «έφυγε» λίγα λεπτά πριν  από την έλευση του νέου έτους ενώ η νέα χρονιά βρήκε το Νοσοκομείο με μια γέννηση. Είναι μια αντίφαση που ζούμε καθημερινά στον χώρο εργασίας μας, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων κ. Γιώργος Μανουσάκης. Προσθέτοντας ότι γενικά η κίνηση αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο ήταν αυξημένη για διάφορα περιστατικά υγείας, ειδικά όμως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Εν συνεχεία και αναφορικά με την επιστροφή των εργαζομένων που ήταν σε αναστολή καθώς δεν ήταν εμβολιασμένοι είπε ότι 7 άτομα , εργαζόμενοι επιστρέφουν στο Νοσοκομείο , με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από την σχετική υπουργική απόφαση ότι θα πρέπει πχ να υποβάλλονται με 2 rapid τεστ που θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Υπήρχαν και άλλοι που ήταν σε αναστολή αλλά στην πορεία εργάζονταν προσκομίζοντας πιστοποιητικό νόσησης. Περίπου 6 άτομα επιστρέφουν στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια γενικότερα στις δομές υγείας στον νομό, τις ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν με συνέπεια κλινικές ή τμήματα να υπολειτουργούν. Σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη αλλά και τις μετέπειτα δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη σημειώνοντας ότι οι απόψεις των δυο υπουργών είναι αντικρουόμενες σε κάποια σημεία και χρήζουν διευκρινήσεων , υποστηρίζοντας κατόπιν ότι υπάρχει μια στοχοποίηση του νομού ως προς τις δομές υγείας. Αναμένεται πάντως υλοποίηση δεσμεύσεων για ορισμό αναπληρωτή διοικητή στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και συμμετοχή του στο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Μανουσάκη