Αυξημένη κατανάλωση έως 30% στο νερό ύδρευσης στην Ιεράπετρα – Τι γίνεται με τα σπασίματα

11:54 π.μ. - Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Πέμ, 19/54/2020
Image: Αυξημένη κατανάλωση έως 30% στο νερό ύδρευσης στην Ιεράπετρα – Τι γίνεται με τα σπασίματα

Με σύνεση η κατανάλωση συνιστά ο αντιδήμαρχος Πέτρος Μαστοράκης

Τα πολλά σπασίματα σε αγωγούς ύδρευσης που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Ιεράπετρας αφήνοντας τα νοικοκυριά χωρίς νερό προκαλούν την αντίδραση των πολιτών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 αναφέρει ότι χθες υπήρξε διακοπή νερού λόγω βλάβης της ΔΕΗ σε στύλο που ηλεκτροδοτούσε τις δεξαμενές της Ιεράπετρας, η οποία αποκαταστάθηκε αργότερα και λειτούργησε το υδραγωγείο της πόλης.

Επίσης υπήρξε σπάσιμο στο κεντρικό δίκτυο της Σαρακίνας που άμεσα αποκαταστάθηκε. Νερό δεν είχαν ή με χαμηλή πίεση υπήρξε σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης και ειδικά σε όσα βρίσκονται σε ορόφους.

Επιπλέον πολλά από τα σπασίματα οφείλονται σε εργασίες που εκτελεί εταιρία κινητής τηλεφωνίας στους δρόμους της πόλης.

Τα συνεργεία της υπηρεσίας είναι σε ετοιμότητα όμως κάποιες φορές είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιπτώσεις βλαβών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται σε αυτούς που δεν διαθέτουν ντεπόζιτο. Επίσης το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση στο νερό που αγγίζει το 30% λόγω κορωνοϊού αφού οι οικογένειες είναι πιο πολλές ώρες στο σπίτι, ανέφερε ο κ. Μαστοράκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μαστοράκη: