Αυτοψία στον πολύπαθο δρόμο της Μεσαράς - Τι είδε ο διευθυντής του Υπουργείου

8:22 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
08:10 μ.μ. - Τετ, 17/22/2018
Image: Αυτοψία στον πολύπαθο δρόμο της Μεσαράς - Τι είδε ο διευθυντής του Υπουργείου

Με μοναδικό «σταθμό» τον πολύπαθο δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς, που έχει περάσει από 40 κύματα εδώ και δεκαετίες και ακόμη είναι στα σχέδια … ο διευθυντής συγκοινωνιακών υποδομών και μεταφορών Υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη

Η αυτοψία, συνοδεία στελεχών του ΟΑΚ, πραγματοποιήθηκε το πρωί, κι έρχεται σε συνέχεια της τελευταίας επίσκεψης, πριν από περίπου ένα μήνα, του ΓΓ του υπουργείου Υποδομών, Γ. Δέδε, ο οποίος, θυμίζουμε ότι είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για να απενταχθεί το έργο παρά τις περί του αντιθέτου προειδοποιήσεις μετά τις παλινωδίες των τελευταίων ετών.
 
Στόχος είναι το έργο αυτό – που χρειάζεται τόσο πολύ ο τόπος - να παραδοθεί σε χρήση κανονικά μέχρι το Μάρτιο του 2019. Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Καρνέσης είπε ότι η ολοκληρωση του έργου είναι δύσκολη υπόθεση. Όμως γίνεται προσπαθεια για να παραδοθεί το έργο εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή μέσα στους επόμενους 5,5 μήνες.
 
«Για αυτή τη δέσμευση δουλεύουμε για να γίνει εφικτό αυτό. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η επίσκεψη μου στην Κρήτη. Η μεγάλη δυσκολία είναι η ολοκλήρωση εκσκαφής στο νότιο στόμιο της Αγιας Βαρβάρας», είπε χαρακτηριστικα ο διευθυντής του υπουργείου.
 
Και ο κ. Καρνέσης όπως και ο Γ. Δέδες, τον περασμένο μήνα, ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εκτέλεση του έργου.
Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίστηκε, το τελευταίο διάστημα, στις περιορισμένης έκτασης κατολισθήσεις, στα πρανή των δρόμων στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας και κοντά στον Απομαρμά, για τις οποίες υπήρξαν σαφείς διαβεβαιώσεις ότι αποκαθίστανται.
 
Ακολούθως, το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης με την απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, που κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλό στάθηκε ουσιαστικά η αφορμή για την κάθοδο στο Ηράκλειο κλιμακίου του Υπουργείου με επικεφαλής τον κ. Καρνέση.
 
Όπως είχε διαμηνύσει και ο κ. Δέδες, έτσι έγινε εκ νέου σαφές σήμερα, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απένταξης παρά τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν.
 
Σε Γούρνες - Χερσόνησο
 
Ο κ. Καρνέσης χθες επισκέφθηκε και το οδικό έργο Γούρνες – Χερσόνησος για το οποίο, όπως είπε, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά, χωρίς προβλήματα. Για το έργο αυτό ο διευθυντής του Υπουργείου είπε ότι μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία θα υπαρξει απεμπλοκή του έργου, το οποίο γενικά εξελίσσεται με ομαλό ρυθμό και αναμένεται να παραδοθεί το αργότερο ως τις αρχές του νέου έτους.
 
 
ekriti.gr