Australian Open: Τρoμερή η Σάκκαρη προκρίθηκε στις «16» του Grand Slam

9:46 π.μ. - Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
09:01 π.μ. - Παρ, 24/46/2020

Για πρώτη φορά στην καριέρα της η ελληνίδα τενίστρια φτάνει στις "16"…

Η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε κόντρα στη Μάντισον Κις ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Αμερικανίδας και προκρίθηκε στις 16 του Australian Open! Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που φτάνει στους 16 ενός Grand Slam. Στην φάση των 16 η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία, η οποία απέκλεισε την Εκατερίνα Αλεξάντροβα από την Ρωσία.

Η Σάκκαρη έδειξε τρομερή ωριμότητα, κάνοντας δύο μπρέικ σε κάθε σετ, όσα δηλαδή χρειαζόταν για να πάρει μία σπουδαία πρόκριση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ελληνίδα τενίστρια να είναι καταιγιστική και να κάνει δύο μαζεμένα μπρέικ στο σερβίς της Κις, ξεφεύγοντας με 5-1. Η Κις απάντησε με τρία σερί γκέιμ για να μειώσει σε 5-4, αλλά η Σάκκαρη κράτησε στην συνέχεια το σερβίς της, έκανε το 6-4 και πήρε το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι η Κις να κάνει μπρέικ στο 6ο γκέιμ στο σερβίς της Σάκκαρη και να ξεφεύγει με 4-2. Η Σάκκαρη όμως απάντησε με δικό της μπρέικ και μείωσε σε 4-3. Έκτοτε, με την ψυχολογία με το μέρος της ήταν ασταμάτητη, αφού έκανε νέο μπρέικ στο 9ο γκέιμ και πέρασε μπροστά με 5-4. Πλέον τίποτα δεν την σταματούσε, αφού σέρβιρε για να πάρει τη νίκη και τα κατάφερε, κάνοντας το 6-4 και μαζί το 2-0 σετ.

Η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια στις πρώτες on-court δηλώσεις της παραδέχθηκε ότι πάλεψε πολύ για να φθάσει σε αυτή την επιτυχία και ξεκαθάρισε ότι τώρα δεν σκέφτεται το επόμενο ματς με την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία.

"Πάλευα πολύ σε κάθε Grand Slam. Πάντα σταματούσα στον τρίτο γύρο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που πέρασα στον τέταρτο. Είναι μια μεγάλη ημέρα για μένα, μπροστά σ' αυτό το υπέροχο κοινό. Η αναμέτρηση με την Κβίτοβα θα είναι άλλο ένα σκληρό ματς, άλλη μια μεγάλη πρόκληση. Έχουμε παίξει πολλές φορές. Τώρα θέλω ν' απολαύσω την ημέρα και να μη σκεφτώ το επόμενο παιχνίδι. Το μόνο που θέλω είναι να απολαύσω τη Μελβούρνη", υποστήριξε η Μαρία Σάκκαρη.

Πηγή: sport24.gr